Bronzérmet szerzett elit kategóriában Ferenczi Balázs

336
Fotó: Bak Ferenc, Havasi Gábor

Törökbálinton rendezték a cyclocross szezon első versenyét, a Kométa – Northwave Cross Challenge első futamát, melyen harmadik helyen végzett Ferenczi Balázs.

A cyclocross olyan kerékpáros szakág, ahol országúti kerékpárnak tűnő bringával könnyed, de legfőképp sáros terepen kerékpároznak. A cyclocross pályán nem csak tekernek, hanem előírás az olyan terepakadály is, amin csak kerékpárjukat a vállukon cipelve, futva/ugorva tudnak áthaladni a versenyzők. A budapesti fordulóban 260-an ültek nyeregbe. Pápa városát a HeloVelo Bike&Cafe színeiben Ferenczi Balázs és Valkó András képviselte, utóbbi a master1 kategória nyolcadik helyét szerezte meg. Balázs az elit kategóriában állt rajtvonal mögé, végül kisebb-nagyobb nehézségeket leküzdve harmadikként ért át a célvonalon.

– A versenyt megelőzően az edzések nagyon jól mentek, így jó formában érkeztem a fordulóra, Adorján Márk pedig maximálisan megbízható bringát varázsolt alám – mesélte a pápai fiatalember. – Népes mezőny gyűlt össze a kategóriámban, ahol tavaly az első helyet szereztem meg, a célom az volt, hogy idén is ott legyek a legjobb háromban. A rajtnál kicsit beragadtam, így az első kanyarokban sokat kellett előznöm, de pár kanyarral később már felértem a mezőny elejére. Az izgalmas, kihívásokkal teli pályának nagyon jó ritmusa volt, első felét a depóig egy tempós, erőt igénylő résznek mondanám, míg a második inkább technikás volt, de mindkét részét nagyon élveztem. Az időeredményt kielemezve sikerült elég konstans köridőket mennem, összességében reális a harmadik helyezés.

Balázs elmondta, a sorozat következő futamát december 19-én Kőbányán rendezik, persze csak akkor, ha a pandémiás helyzet ezt lehetővé teszi, addig pedig maradnak a bel- és kültéri edzések.

A papesvideke.hu oldalon megjelenő valamennyi írást és képet szerzői jog véd. A cikkek és képek üzleti célú felhasználása kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető a web(kukac)papaesvideke.hu címen. Megértésüket köszönjük!