Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

Családi nap kenyérsütéssel, táncházzal és kézműves-foglalkozásokkal

Pintér-Papp Eszter | 2022.08.20.

Családi napra várják az érdeklődőket a Kékfestő Múzeumba. Az augusztus 20-a alkalmából szervezett rendezvényen kézműves-foglalkozások, kenyérsütés és táncház is szerepel a programok közt. Ottjártunkkor már sok kisgyermek ügyeskedett a kézműves-asztaloknál, szépen sült a kenyér a kemencében és a hétpróba népi játékai is várták a gyermekeket.

Martonné Csom Adél múzeumpedagógus a Pápa és Vidékének elmondta, hagyományos augusztus 20-i rendezvényük egy kiállítás, ahol bemutatják a búza útját az aratástól a kenyér elkészültéig. Emellett mára különböző, az ünnephez kapcsolódó kézműves-foglalkozásokkal készültek, így a gyermekek alkothatnak aratókoszorút és szélmalmot, színpompás tűzijátékot viaszkarc technikával és kalász-, valamint búzavirágmintával díszített falvédőket is.

A gyermekeket hétpróba is várja, melynek ügyességi feladatai közt szerepel lengőteke, célba dobás, gólyalábazás, kirakó és horgászó játék is.

Kora délután Meleg Máté római katolikus káplán és Máthé Csaba evangélikus lelkész megáldották az új kenyeret.

A látogatók dr. Csillagné Bíró Katalinnal táncra is perdülhettek. Az ünnepi táncházban a kenyérsütéshez kapcsolódó mondókákkal és dalokkal is megismerkedhettek a családi nap résztvevői.

A Kékfestő Múzeum családi napja 18 óráig várja az érdeklődőket.





Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: