Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

Ógyallán jártak a nyugdíjasok

Babos Petra | 2022.08.23.

Pápa városa több éve kötött testvérvárosi szerződést a felvidéki Ógyalla településsel. A Pápai Nyugdíjasok Érdekvédelmi-Érdekképviseleti Egyesületének hétfős delegációja augusztus 21-én Ógyallára tett látogatást a Csemadok-Szlovákiai Magyar Társadalmi és Közművelődési Szövetség meghívására.

– Az ógyallaiakkal évek óta gyümölcsöző kapcsolatot ápol Pápa városa és a nyugdíjas-egyesület is. Egyesületünk volt Pápáról az első civil szervezet, amely ellátogatott a felvidéki testvértelepülésre. Megismerkedtünk a várossal és felvettük a kapcsolatot az ottani nyugdíjasklubbal. Évente több alkalommal is találkozunk, ők is jártak nálunk, és persze mi is szívesen teszünk eleget a meghívásuknak. A nyugdíjasmajálisra is érkeztek ógyallai vendégek, akkor a Csemadok képviseletében jött el egy tízfős delegáció városunkba. Nagyon sok barátunk van már Ógyallán. Ezúttal a kulturális szervezet elnökségi tagjai, Zsapka Katalin és Magister Basternák Ildikó hívtak meg bennünket – tudtuk meg Baán Évától, a Pápai Nyugdíjasok Érdekvédelmi-Érdekképviseleti Egyesületének elnökétől, aki hozzátette, nagy örömmel mentek el a nemzeti ünnepünk alkalmából szervezett rendezvényre Ógyallára.

– A nyugdíjas irodalmi kör tagjai színvonalas műsorral készültek, amit szeretettel fogadtak a helyiek. Az ünnepély elején koszorút helyeztünk el Pápa városa és az egyesület nevében. A zenés műsor keretein belül megszentelték az új kenyeret, amelyet a helyiek sütöttek – fűzte hozzá az egyesület elnöke.

Baán Éva hangsúlyozta, az ógyallaiak is magyarok, s az összetartozás fontos, ezért amikor lehetőség adódik ellátogatnak egymáshoz, hogy tovább mélyítsék a barátságot.

Baán Éva az október 1-jei idősek világnapja alkalmából szervezett rendezvényre meghívta az ógyallaiakat, ekkor ünneplik majd a pápai egyesület 30 éves fennállását is.





Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: