Minőségi környezet a kisgyermekek számára – Átadták a felújított Fenyveserdő Bölcsődét

780
Fotó: HuHa

2021 augusztusa és 2022 áprilisa között zajlott a Fenyveserdő Bölcsőde teljes megújítása, melyre 550 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert el az önkormányzat a TOP pályázatán. A projekt szeptemberben zárul, a projektzáró rendezvényt ma tartotta az önkormányzat a megújult intézményben a bölcsőde dolgozói, az intézménybe járó gyermekek szülei, a kivitelezésben részt vevők képviselői jelenlétében.

Az elnyert támogatásból 490 millió forintot fordított a város az építési munkákra: homlokzat- és tetőszigetelés, az összes nyílászáró cseréje, a csoportszobákban padlófűtés kiépítése, a teljes gépészeti és villamossági rendszer újjáépítése, napelemrendszer telepítése, belső terek átalakítása zajlott az épületben. Ezen túl új csoportszobát, gondozónői öltözőt, közösségi teret és melegítőkonyhát alakítottak ki, akadálymentesítették az épületet és új eszközöket, játékokat vásároltak az új helyiségekbe. A beruházás eredményeként létrejött egy gazdaságosan üzemeltethető, a mai kor szakmai elvárásainak megfelelő, korszerű és barátságos hangulatú intézmény a kisgyermekek ellátására.

A projekt másik fontos eredménye az, hogy a belső terek átalakítása, a hatékony térkihasználás eredményeként kialakított új csoportszoba 14 férőhellyel bővítette az intézményt, így most már 98 gyermek ellátását tudják biztosítani.

A projektzáró rendezvényen dr. Kovács Zoltán országgyűlési képviselő üdvözölte a beruházást és ismertette a fejlesztés részleteit, dr. Áldozó Tamás polgármester pedig arra emlékeztetett, ezzel a projekttel a város harmadik bölcsődéje is megújulhatott és bővülhetett. Arról is szólt, a város 250 kisgyermekes családot tud támogatni a bölcsődei ellátással, segítve ezzel a kisgyermekes szülők munka világába való visszatérését. Mint mondta, ezzel a férőhelyszámmal minden településsel állja a versenyt Pápa városa.

Tóth Kata intézményvezető felelevenítette, nehéz volt az elmúlt két év, ám munkatársaival együtt nagy örömmel figyelték az épület megújulását. Hangsúlyozta, fontos számára, hogy a Kormánnyal és az önkormányzattal is egy a hitvallásuk, vagyis, hogy a kisgyermekek a legfontosabbak. Az intézményvezető köszönetet mondott a pályázat pozitív elbírálásában közreműködőknek, a kivitelezésben résztvevőknek, a szülőknek és kisgyermekeknek a türelmükért. Külön megköszönte az önkormányzatnak azt, hogy a projekten túl az udvar és a terasz megújulását is lehetővé tette. Kívánom, hogy újra kismotorok zúgásától és gyermekzsivajtól legyen hangos a bölcsőde – zárta gondolatait Tóth Kata.

A projektzáró rendezvény a megújult épület megtekintésével zárult.

A papesvideke.hu oldalon megjelenő valamennyi írást és képet szerzői jog véd. A cikkek és képek üzleti célú felhasználása kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető a szerkesztoseg(kukac)papaimediacentrum.hu címen. Megértésüket köszönjük!