A nyarat búcsúztatják a fúvósok

1510
Fotó: Pintér Ádám

Néhány perccel ezelőtt, zsúfolásig telt nézőtér előtt kezdődött Pápa Város Fúvószenekarának hagyományos Nyárbúcsúztató koncertje az Esterházy-kastély udvarán. A város közkedvelt fúvószenekara könnyed nyári dallamokkal készült a nyár utolsó péntek estéjére.

Mógor-Schmidt Katalin, a Pápai Fúvósok Egyesülete elnöke a Pápa és Vidékének elmondta, a nyárra összeállított repertoárjukból válogatták össze a ma esti koncert műsorát, magyar és külföldi slágereket, köztük a zenekar és a közönség kedvenceit is hallhatjuk a nyárbúcsúztatón.

A zenekar hagyományaihoz hűen a Nyárbúcsúztató koncerten adják át az Örökös Tag és a Tiszteletbeli Tag díjakat. Örökös tag mindig a zenekar aktuálisan a díjban még nem részesült legrégebbi tagja lehet, Tiszteletbeli Tag díjat pedig minden évben egy olyan személy vehet át, aki rendszeresen részt vesz a zenekar életében és sokat segít a pápai fúvósoknak.

A fúvószenekar nyári programjai a ma esti koncerttel még nem érnek véget, holnap még részt vesznek a Pápai Hősök Napján, szeptember 10-én Galántára utaznak egy fúvósfesztiválra, azt követően pedig megkezdik a felkészülést az Újévi Fúvós Show-ra.

Azt, hogy ki vehette át az Örökös Tag és a Tiszteletbeli Tag díjat, olvasóink megtudhatják a Pápa Városi Televízió hétfői hírműsorából.

A papesvideke.hu oldalon megjelenő valamennyi írást és képet szerzői jog véd. A cikkek és képek üzleti célú felhasználása kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető a szerkesztoseg(kukac)papaimediacentrum.hu címen. Megértésüket köszönjük!