Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KULTÚRA

A nyarat búcsúztatják a fúvósok

Pintér-Papp Eszter | 2022.08.26.

Néhány perccel ezelőtt, zsúfolásig telt nézőtér előtt kezdődött Pápa Város Fúvószenekarának hagyományos Nyárbúcsúztató koncertje az Esterházy-kastély udvarán. A város közkedvelt fúvószenekara könnyed nyári dallamokkal készült a nyár utolsó péntek estéjére.

Mógor-Schmidt Katalin, a Pápai Fúvósok Egyesülete elnöke a Pápa és Vidékének elmondta, a nyárra összeállított repertoárjukból válogatták össze a ma esti koncert műsorát, magyar és külföldi slágereket, köztük a zenekar és a közönség kedvenceit is hallhatjuk a nyárbúcsúztatón.

A zenekar hagyományaihoz hűen a Nyárbúcsúztató koncerten adják át az Örökös Tag és a Tiszteletbeli Tag díjakat. Örökös tag mindig a zenekar aktuálisan a díjban még nem részesült legrégebbi tagja lehet, Tiszteletbeli Tag díjat pedig minden évben egy olyan személy vehet át, aki rendszeresen részt vesz a zenekar életében és sokat segít a pápai fúvósoknak.

A fúvószenekar nyári programjai a ma esti koncerttel még nem érnek véget, holnap még részt vesznek a Pápai Hősök Napján, szeptember 10-én Galántára utaznak egy fúvósfesztiválra, azt követően pedig megkezdik a felkészülést az Újévi Fúvós Show-ra.

Azt, hogy ki vehette át az Örökös Tag és a Tiszteletbeli Tag díjat, olvasóink megtudhatják a Pápa Városi Televízió hétfői hírműsorából.





Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: