Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KULTÚRA

Megjelent a Szélesvíz őszi lapszáma

Babos Petra | 2020.11.13.

A Szélesvíz, Pápa város művelődéstörténeti folyóirata őszi lapszámát mutatta be ma Mátyus Aliz főszerkesztő. A kiadvány borítóján és hátlapján Cziráki Lajos alkotása látható.

– A lapszám két nagy rovatra épül, az egyik a Világjárvány idején, a másik pedig az Emberi kapcsolatok című rovat. Ettől különleges ez a szám – tudtuk meg Mátyus Aliztól.

– A most megjelent lapszám is az Ünneplő város rovattal kezdődik. Ebben a számban az államalapítás alkalmából szervezett városi megemlékezésről olvashatunk. Köntös László, Kanozsainé dr. Pék Mária, Kégl Andrea és Gosztola István laudációját olvashatják az érdeklődők. A rovat másik írása  Csoóri Sándor születésének 90. évfordulójához kötődik. Az Emlékező város rovatban olvasható az Összetartozunk – Nemzeti Összetartozás Napja – Nemzeti Összetartozás Éve című írás, az Értéktár rovatban pedig a Katolikus beszélgetéssorozat első vendége, Kerekes Károly Hubert atya győri bencés tanár előadásról olvashatnak. Szintén ebben a rovatban látható  A pápai tanítóképző intézet kirándul – Részlet Mátyus Aliz: Pápa! Pápa! Pápa! című, megjelenés előtt álló könyvéből. A Köztünk élnek – Köztünk éltek című rovatban Horváth Lajosné, Tecára emlékeznek. Helyet kapott még a lapban a Hatvan éve diplomáztak az Állami Tanítóképzőben – Az osztályfőnök, Khell Zoltánnéra emlékezve című írás is – tudtuk meg Mátyus Aliztól.

– Az Emberi kapcsolatok rovatban Ferencz Győző, Galánfi Ede, Molnárné Péterfalvi Zsuzsanna, dr. Áldozó Tamás és Kővári Andrea írásai olvashatók. Ezek mellett van még Tudomány, Vers-író-város, Művészet, Zene-zene-zene és Élet-Szín-játék rovatunk is. A Diákrovatban a református gimnazisták a kárpátaljai, a délvidéki, a felvidéki és az erdélyi gyökereikről beszélnek – tudtuk meg a főszerkesztőtől.

A lap bemutatóját későbbi időpontban szeretnék megtartani, a járványhelyzet alakulásától függően.





Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: