Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

Színes programok a szakképzési centrum iskoláinak gólyatáborában

Babos Petra | 2022.08.27.

A Pápai Szakképzési Centrum két pápai iskolájában a héten tartották a gólyatáborokat. A Pápai SZC Jókai Mór Közgazdasági Technikum és Kollégiuma már hosszú évek óta megszervezi a mára már hagyományosnak mondható nyitótábort a leendő kilencedikeseknek. Az idei évben közel száz tanuló részvételével zajlott az egynapos program.

Kádi Attiláné Patus Viktória igazgató a Médiacentrumnak elmondta, a nyitótábor programját Szabóné Horváth Katalin, a Diákönkormányzatot segítő pedagógus állította össze.

– A nap fő célja az volt, hogy az osztályközösségek tagjai minél jobban megismerkedjenek egymással.  A kilencedikesek forgószínpadszerűen vettek részt a programokon osztályfőnökeikkel: Marton-Szabó Fanni, Radványi Éva és a Szabóné Horváth Katalin kolléganőkkel. Bejárhatták a Közgáz hatalmas épületének minden szegletét. Sipőcz Borbála 13. évfolyamos tanuló bemutatta az intézmény hagyományait, rendezvényeit diákszemmel. A közösségi szolgálatról is hallhattak előadást, s a tanulók megismerkedhettek az iskolavezetés tagjaival, Kolozsvári Attila szakmai és Somogyi Katalin oktatási igazgatóhelyettesekkel is – emelte ki az igazgató, aki hozzátette, minden osztálynak plakátot kellett készítenie, mellyel a saját közösségét és az iskolát reklámozta, valamint érdekes csapatépítő feladatok megoldásában jeleskedhettek a diákok, és vidám, ügyességi sportjátékokra invitálták az osztályokat a tornaterembe.

A Pápai SZC Acsády Ignác Technikum és Szakképző Iskolában is a héten rendezték meg a nyitótábort.

– Idén háromnapos programmal vártuk a tanulókat. Próbáltunk változatos és játékos feladatokkal színesíteni a tábort, melynek célja a leendő elsősökkel történő megismerkedés, az iskola és az intézmény megtekintése volt. Az első napon a csapatépítés volt fókuszban, olyan feladatokat oldottak meg a diákok, amelyben egymással ismerkedhettek. Az épületet egy iskolafelderítő játék segítségével járták be, valamint a technikai játszóteret is kipróbálhatták a tanulók. Csütörtökön Farkasgyepűre és Németbányára mentek és ott túráztak az erdőben. Pénteken pedig sportos játékokkal vártuk a diákokat, majd a tábort egy közös bográcsozás zárta – tudtuk meg Matting Mónikától, a Pápai SZC Acsády Ignác Technikum és Szakképző Iskola általános igazgatóhelyettesétől.

A kilencedikesekre ősszel még várnak játékos, vidám gólyaavató programok a Pápai Szakképzési Centrum intézményeiben.


  • Friss hírünk
    Videó
    Múltidéző

    Múltidéző 2024.04.16.

    Események ezen a napon a következő évekből: 2003, 2007, 2010

    Elolvasom »
    Követés:



Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: