Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

Nagyon sokan búcsúztatták a nyarat a játszótéri napon

Pintér-Papp Eszter | 2022.08.27.

Mérhető adataink ugyan nincsenek, de úgy gondolom, nem túlzás kijelenteni, hogy soha nem látott érdeklődés mellett rendezték meg ma kora délutántól a jótékony célokat is szolgáló Nyárbúcsúztató Játszótéri Napot a volt Kilián lakótelepi játszótér mellett.

Pődör László, Juky az idei évben is megszervezte jótékonysági főzését – ezúttal a játszótéri naphoz kapcsolódóan -, és a színpadi programok többségéről is ő gondoskodott. Mint mondta, az őt segítő angyalok nélkül nem tudná megvalósítani ezeket a programokat, és nagyon hálás a hölgyeknek a segítségükért, ami nélkül nem tudnák ilyen eredményesen támogatni a Pápa Város Beteg Gyermekeiért Alapítványt.

A színpadi programok sorát a Pápai Fiúk kezdték, majd a Hazai Vegyespálinkások, a Győri Karibi Táncegyesület és a Ritmus Bt. szórakoztatták a közönséget.  A gyermekek nagy izgalommal várták Horváthné Szabó Andrea műsorát, akit a Red Roosters, a Gráciák, a Vadvirág Művészeti Egyesület és az Alapállás zenekar követett a színpadon.

A megjelenteket dr. Kovács Zoltán országgyűlési képviselő és Unger Tamás alpolgármester, a városrész önkormányzati képviselője köszöntötték. Dr. Kovács Zoltán a lakóteleppel kapcsolatos személyes emlékeit idézte fel, hangsúlyozva, a Kilián lakótelep mindig egy parkosított területekkel tarkított, élhető környék volt, s bár az évtizedek során a város legnagyobb lakótelepévé vált, máig jó közösség él itt. A képviselő arról is szólt, hogy a jótékonysági főzés kedvezményezettjét, az Összefogás Pápa Város Beteg Gyermekeiért Alapítványt Gőgös Zoltánnal – aki akkor szintén országgyűlési képviselő volt – közösen hozták létre az 1 és 2 forintos érmék kivonásakor, s azóta az alapítvány már nagyon sok beteg gyermek számára nyújtott segítséget.

Unger Tamás köszöntőjében hangsúlyozta, a volt Kilián lakótelep városrészi napja mindig jó hangulatú rendezvény, de most különösen sokan jöttek el, hogy együtt búcsúztassák a nyarat, ami egyrészt Pődör Lászlónak és barátainak, az ő jótékonysági kezdeményezésüknek, másrészt a JMK által összeállított programoknak is köszönhető.

A köszöntők után adták át az önkormányzat közösségfejlesztő projektje keretében meghirdetett közterületszépítő verseny díjait. A versenyt holtversenyben Nikodém Jenő és felesége, valamint Csukárdi Tibor nyerték.  

Az ünnepélyes pillanatok után léptek színpadra a nap sztárvendégei, Gergor Bernadett és Csengeri Attila, majd a főzőverseny adományátadása után, a rendezvény zárásaként a Rocklife Cover Band szórakoztatta a közönséget.





Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: