Két gimnáziumi osztályt indít a Petőfi a 2021/2022-es tanévben

717
Fotó: Babos Petra

A Pápai Petőfi Sándor Gimnáziumban a 2021/2022-es tanévben két gimnáziumi osztály indul, a nyolcadikosok három különböző tagozatra jelentkezhetnek:  magyar-angol két tanítási nyelvű osztály nyelvi előkészítő évfolyammal (egész osztály), négy évfolyamos emelt szintű német nyelvi tagozat (fél osztály),  négy évfolyamos emelt szintű természettudományi tagozat (fél osztály) – tájékoztatta hírportálunkat Bognár Anita intézményvezető.

– A sajátos helyzetben a megszokottól eltérő módon készülünk a beiskolázásra. Mivel nyílt napot nem tarthatunk, online módon igyekszünk elérni a nyolcadikos diákokat és szüleiket, valamint az általános iskolákat. Elsősorban a közösségi médiában, valamint az intézményünk honlapján osztjuk meg az információkat, igyekszünk elérni minden érintettet. A jogszabályoknak megfelelő módon közzétettük továbbtanulási tájékoztatónkat a honlapunkon. Szerepelünk a Pápai Tankerületi Központ által készített Iránytű 2021/2022, valamint a Veszprém Megyei Kormányhivatal által szerkesztett, online elérhető Iskola után – iskola előtt című kiadványban – mondta Bognár Anita, aki hozzátette, médiás diákjaik készítettek egy fiatalos lendületű iskolafilmet, melyben a beiskolázással kapcsolatos legfontosabb információkon túl a leghitelesebb információforrások, a petőfis diákok osztják meg élményeiket, tapasztalataikat.

– A kisfilm hamarosan látható lesz az iskola honlapján és Facebook-oldalán, valamint eljuttattjuk az általános iskolákba. Emellett a beiratkozással kapcsolatban további meglepetés tartalmakat teszünk közzé közösségi oldalainkon. Készítettünk egy online lapozható, színes, képekkel illusztrált továbbtanulási tájékoztatót. Lelkes diákjaink elindították az iskola Instagram oldalát, melyen nemcsak a beiskolázással kapcsolatos információk találhatók meg, hanem képek, hírek a petőfis mindennapokról. Tájékoztató anyagainkat eljuttatjuk az általános iskoláknak, és kérjük, hogy osztályfőnöki órán, mutassák be azokat, valamint  pályaválasztási tájékoztatónkat a KRÉTA felületén juttassák el a szülőknek. A diákok és a szülők e-mailben elküldhetik kérdéseiket   a petofi@papaitk.hu címre, valamint telefonon nyújtunk tájékoztatást a 89/324-953 telefonszámon – zárta gondolatait az intézményvezető.

A papesvideke.hu oldalon megjelenő valamennyi írást és képet szerzői jog véd. A cikkek és képek üzleti célú felhasználása kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető a web(kukac)papaesvideke.hu címen. Megértésüket köszönjük!