Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - SPORT

Világbajnokságra utaznak a pápai „cirkuszosok”

Haraszti Gábor | 2022.08.29.

Szeptember 4-6. között az Egyesült Államokban rendezik a levegősportok világbajnokságát, ahol a Pápai Cirkuszművészeti Egyesület két tagja, Orovecz Gréta és Ihász Bojána képviseli az országot és városunkat.

A nemzetközi szövetség (Pole Sports and Arts World Federation) égisze alatt zajló világeseményre a pápai egyesületből többen is sikeresen kvalifikálták magukat az országos bajnokságon, azonban anyagi okok miatt végül csak két ifjú hölgy igyekszik meghódítani a világot jelentő deszkákat. Gréta és Bojána szólóban és duóban lép a pontozók elé.

– Az Arizona állambeli Tucson városában rendezik a vb-t, ahol junior A kategóriában karikaszakágban indulunk – mesélte Orovecz Gréta, aki nemcsak szólóban, hanem Ihász Bojánával duóban is indul. – A Magyar Levegősportok Szövetsége által rendezett budapesti döntő mindkettőnknek jól sikerült, hiszen első helyekkel térhettünk haza, ezáltal kvalifikáltuk magunkat a világbajnokságra, amit nagy izgalommal várunk.

– Az előadásunk, a színpadi jelenlétünk, a koreográfiának a kivitelezése napról napra jobb lesz, az országos bajnoksághoz képest is sokat tudtunk rajta finomítani, tökéletesíteni – veszi át a szót Bojána. – Már most van bennünk egy egészséges drukk, bízom benne, hogy amit tudunk, azt a versenyen ki tudjuk hozni magunkból. Sokat gyakoroltunk, a csoportos edzések mellett heti három magánórán is részt vettünk, plusz még otthoni erősítő házi feladatokat is el kellett végeznünk annak érdekében, hogy minél jobbak legyünk, a vb-n minél jobban teljesítsünk.

Kocsis Károly, a klub vezetője tanítványai várható szereplésével kapcsolatban azt mondta, nem helyezésben gondolkodik, azt szeretné, hogy a sok gyakorlás eredményét és azt a csodát ami bennük van, mutassák meg a zsűri és a világ előtt.





Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: