Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

Hogyan készül az új tanévre?

Babos Petra | 2022.08.29.

A nyári szünet finiséhez érkeztünk. A hét második felében minden általános és középiskolában becsengetnek, így lassan mindenkinek haza kell érnie a nyaralásból és készülnie kell az új tanévre. Vannak, akik már a nyár közepén beszerezték a tanszereket, de többen még csak most rohamozzák meg a boltok papír és írószer osztályait. A belvárosban ezúttal arról kérdeztük a járókelőket, hogyan készülnek az új tanévre.

Bancsó Dóra idén lesz ötödikes. Mint minden gyermek, ő is elsősorban azért várja az iskolát, hogy ismét találkozhasson osztálytársaival, barátaival.

– Azért is várom a sulit, mert nagyon kíváncsi vagyok az új tantárgyakra, amelyeket felsőben tanulunk majd, és persze izgatott vagyok, hogy milyen a felső tagozat. A füzeteket, tanszereket már megvásároltuk a szüleimmel, be is kötöttük őket – mesélte a kislány, aki hozzátette, ő azért szeret iskolába járni, mert nemcsak tanulnak, hanem a szünetekben jókat játszanak és beszélgetnek a barátnőivel.

Havranek Katalin elmondta, gyermekeivel abból állt ráhangolódásuk az iskolakezdésre, hogy felmérték, miket kell majd beszerezniük.

– Idén már a kisebbik gyermekem is középiskolában kezdi meg tanulmányait, így csak iskolatáskát, füzeteket, íróeszközöket kell beszerezni. Bízunk benne, hogy jelenléti oktatással indulunk és azzal is zárjuk majd a tanévet. Sajnálnám, ha a 9. osztályos gyermekemnek is azt kellene átélnie, mint az első digitális oktatáskor a testvérének, amikor ő volt kilencedikes. Jó ez a nyár, nem akarom siettetni a szünidő végét! Főleg, hogy szeptembertől újra nekem is vissza kell ülnöm az iskolapadba – mondta a fiatal anyuka.

– Nagyon várom az idei tanévet, mert életemben először leszek osztályfőnök. Nagy kihívás lesz, azonban igyekszem minden nehézséggel megbirkózni. Szívesen gondolok arra, hogy még van pár nap, amíg vissza kell menni az iskolába, addig is igyekszem kikapcsolódni és feltöltődni az új tanévre. Nekem most nem kellett bevásárolnom, szerencsére maradt tavalyról felhasználatlan füzetem, tollam. Igyekszem hangolódni az őszre, mert ha felkészülünk az újdonságra, sokkal könnyebben veszünk bármilyen akadályt! Mint említettem, azért is jó, ha mindenre fel vagyunk készülve, mert ki tudja, mit tartogat a tanév. Remélem, nem kell visszatérnünk az online oktatáshoz, azonban ha igen, azt is biztosan meg tudjuk oldani a diákokkal közösen – nyilatkozta hírportálunknak a fiatal, mosolygós tanárnő, Marton-Szabó Fanni.

Visszavonhatatlanul közeleg az ősz, pár nap múlva ismét benépesülnek az iskolák, megnő a forgalom a város utcáin. Jó tanévkezdést mindenkinek!




Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: