Új utak a bérletértékesítésben

312
Fotó: Varga András

„Házhoz mennek” a Jókai Mór Művelődési Központ szakemberei: ezekben a napokban felkeresik a pápai általános és középiskolákat, s tájékoztatják a pedagógusokat a diákelőadásokról, a bérletvásárlás lehetőségeiről.

Eddig minden iskolában volt egy felelős pedagógus, aki foglalkozott a színházbérletek értékesítésével. Az ő feladatát szeretnék megkönnyíteni a JMK munkatársai, ezért szervezték meg a személyes találkozókat, melyen részt vesz minden pedagógus.

Cseh-Müller Orsolya közművelődési szakember elmondta, hogy ez az új forma rendkívül gyümölcsözőnek tűnik, hisz így az osztályfőnökök, magyartanárok is bekapcsolódhatnak a színházi előadások népszerűsítésébe, segítve a megbízott pedagógust. A személyes találkozások arra is lehetőséget nyújtanak, hogy a tanárok elmondják észrevételeiket, javaslataikat, kérdéseikkel segíthetik a közös munkát, tette hozzá Cseh-Müller Orsolya. A személyes találkozás mellett lesz egy csoportjuk is a közösségi médiában, ez is egyszerűsíti és gyorsítja a kommunikációt.

Az alsó tagozatosok számára a Kerekerdő és a Hétmérföldes bérletben négy előadást kínálnak a gyerekeknek, a Karinthy-bérletben három darabot láthatnak a felső tagozatosok. A középiskolásokra négy színházi élmény vár, azonban számukra nem bérletes rendszerben kínálják ezeket, hanem minden darabra jegy váltható. A tapasztalat azt mutatja, hogy ez korosztály könnyebben megszólítható ilyen formában.

Az első gyermek és ifjúsági színházi előadások október végén lesznek.

A papesvideke.hu oldalon megjelenő valamennyi írást és képet szerzői jog véd. A cikkek és képek üzleti célú felhasználása kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető a szerkesztoseg(kukac)papaimediacentrum.hu címen. Megértésüket köszönjük!