Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - SPORT

Sztáratléták érkeznek a Pápai Sport Centrumba

Haraszti Gábor | 2022.08.30.

Szeptember 6-án Pápa lesz a helyszíne a Magyar Atlétikai Szövetség Magyar Nagydíjsorozata második állomásának, ahol hazai és nemzetközi sztárokkal egyaránt lehet majd találkozni. A versenyre a belépés ingyenes.

A Magyar Nagydíjsorozat városunkban rendezendő fordulója a World Athletics Continental Tour Bronze része. A 2021-ben életre hívott nagydíj egyik legfontosabb célja, hogy a legjobb hazai atléták a már több mint egy évtizedes múltra visszatekintő Gyulai István Memorial – Atlétikai Magyar Nagydíj mellett további két alkalommal léphessenek pályára nívós nemzetközi mezőnyben itthon. Ezáltal is segítve a ranglistapontok gyűjtését az olyan nagy világversenyekre való kvalifikációban, mint amilyen a 2023-as budapesti világbajnokság is lesz. A Magyar Nagydíjsorozat 2022-es versenyeit szeptember 2-án Budapesten, szeptember 6-án Pápán rendezik meg. A késői időpontok okai között van, hogy így mindkét viadal már az egy év múlva a magyar fővárosban sorra kerülő világbajnokság kvalifikációs időszakába esik.

A bajnokságon az alábbi nemzetközi meghívásos versenyszámokat lehet majd figyelemmel kísérni:

– Férfi: 100 m, 400 m, 800 m, 1500 m, 110 m gát, 400 m gát, diszkoszvetés, kalapácsvetés.

– Női: 100 m, 400 m, 800 m, 100 m gát, 400 m gát, 3000 m akadály, magasugrás, távolugrás, rúdugrás, súlylökés, kalapácsvetés, gerelyhajítás.

A pontos rajtlista még nem ismert, de várhatóan számos magyar és külföldi top atlétát láthatnak a kilátogatók, a belépés ingyenes. 




Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: