Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
A város velünk épül

Traffibox – hatékony fellépés a gyorshajtók ellen

Huszár Hajnal | 2022.08.31.

A város három nagy forgalmú, gyorshajtással érintett útjára telepíttetett az önkormányzat traffiboxokat: így a Gróf úton, a Gyimóti úton és a Somlai úton figyelheti sebességmérő kamera a szabálytalankodókat. A kivitelező cég szakemberei tegnap és ma szerelték fel a kialakított beton alapzatra a „dobozokat”, melyekbe a sebességmérő készüléket elhelyezi a rendőrség. A rendszer élesítéséhez már csak a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság engedélyére van szükség, vagyis napokon belül megkezdheti a rendszer a gyorshajtók kiszűrését.

A traffibox 270 fokban elfordítható, így mindkét útpályát és mindkét irányt képes ellenőrzés alatt tartani a benne elhelyezett sebességmérő készülék, ami már 400 méterről értékelhető felvételt készít a közlekedőkről és minden időjárási körülmény esetén tudja figyelni a forgalmat.

– A közlekedési szabályok betartása sok Pápán közlekedőnek jelent kihívást, azt gondoljuk, az ő fegyelmezettségük is javul, ha számolhatnak azzal, hogy a száguldozásaik során beleszaladnak egy sebességmérésbe, ami szankciókat von maga után – fogalmazott a beruházás céljairól dr. Áldozó Tamás polgármester.

A traffibox által készített felvételek alapján a gyorshajtók minden esetben számíthatnak szankcióra, ami a sebességtúllépés mértékétől függően akár 300 ezer forint is lehet – tudtuk meg a Pápai Rendőrkapitányság munkatársaitól.

A projekt Pápa Város Önkormányzata, a Pápai Rendőrkapitányság és a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság együttműködésével valósult meg, a város 15,8 millió forintot biztosított a traffiboxokra a város költségvetéséből, melytől a közlekedési morál javulását reméli.


  • Friss hírünk
    Videó
    Pápa TV híradó

    Híradó 2024.04.15.

    A legfontosabb hírek a városból.

    Elolvasom »
    Követés:



Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: