Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

Támogatják a nemzetiségi oktatást-nevelést

Babos Petra | 2022.09.05.

A Pápai Német Nemzetiségi Önkormányzat mai ülésén szó esett többek közt a német nemzetiségi nap megrendezéséről.

Pillerné Fódi Ilona elnök elmondta, a programot október 8-án rendezik meg a Munkácsy-iskola aulájában. A mára már hagyományosnak mondható rendezvényen fellépnek a nemzetiségi tagozatos diákok és a herendi néptáncegyüttes is. Az esemény a német nemzetiségi tagozatos, elsős diákok köszöntésével kezdődik, a nyolcadikos tanulók ekkor adják át a Schultüte édességcsomagokat a kicsiknek.

A Munkácsy-iskolában idén is megszervezik a Márton-napi vigadalmat. Bakos Adél elnökhelyettes elmondta, a 4. évfolyamosoknak azon a héten projekthetet is tartanak.

Pillerné Fódi Ilona kiemelte, a Pápai Petőfi Sándor Gimnáziumban szeptemberben megkezdődött felmenő rendszerben a nemzetiségi oktatás. Ennek indulását 200.000 forinttal támogatja a PNNÖ. Nagy örömükre, a Pápai Városi Óvodák Nátuskerti Tagóvodájában is elindult a nemzetiségi nevelés, őket 50.000 forinttal segítik.

Vegyes ügyek keretében szó esett arról, hogy a Mi, svábok, mindig jó magyarok voltunk című dokumentumfilmet Pápán is levetítenék, valamint arról is, hogy Pápa Város Önkormányzata a hétvégén ünnepli a 30 éves schwetzingeni partnerkapcsolatot, s ezen a PNNÖ tagjai is részt vesznek.





Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: