Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - SPORT

Olimpiai bajnokok részvételével zajlott a Magyar Nagydíjsorozat pápai versenye

Haraszti Gábor | 2022.09.06.

A Pápai Sport Centrum adott otthont a Magyar Nagydíjsorozat második 2022-es állomásának. Városunkban köszönthettük Kaylin Whitney, English Gardner, Pars Krisztián olimpiai bajnokokat, több világbajnokot és számos hazai kiválóságot.

A 2023-as, budapesti világbajnokság kvalifikációs időszakába esett a Pápán rendezett World Athletics Continental Tour Bronze nagydíj, melyen világsztárok mellett szinte a teljes magyar élvonallal találkozhattunk. A verseny a női kalapácsvetéssel kezdődött, ahol a budapesti állomáshoz hasonlóan ezúttal is Gyurátz Réka diadalmaskodott.

– Nagyon vártam a versenyt, hiszen életemben most versenyeztem először Pápán, győzelmemnek köszönhetően szép emlékekkel utazom haza – mesélte a Dobó SE atlétája. – 70.18 méterrel nyertem, amivel meg vagyok elégedve, hiszen az volt a cél, hogy 70 méter fölé kerüljek. A pálya nagyon tetszik, a verseny előtt volt lehetőségem körbejárni, örülök, hogy itt rendezték ezt a bajnokságot.

A férfi kalapácsvetésben a Pápai Atlétikai Club sportolója, Árvai Krisztián is indult, aki 62.80 méteres eredménnyel nyolcadik helyen zárt.

– Szerettem volna ma 65 méter fölé jutni, sajnos ez nem sikerült – mondta Krisztián. – Nem vagyok elégedett, bár mind a hat sorozatban küzdöttem és próbáltam egyre jobb teljesítményt nyújtani, ma ez erre volt elég. Talán a gyorsaság hiányzott, igyekszem a következő versenyemen, a szuperliga döntőjén javítani.

Nagy csatát hozott a női 100 méteres gátfutás döntője, ahol végül az amerikai Gabrielle Cunningham győzött.

– Nem sikerült a legjobb idővel célba érnem, próbáltam kihozni magamból a maximumot, ez 13.19-re volt elég, de így a szezon végéhez közeledve nem lehetek elégedetlen – elevenítette fel a versenyt a 24 éves, fedettpályás vb bronzérmes, aki elismerően szólt a pápai körülményekről és a helyszínről.

Emlékezetes csatát hozott a 800 méteres férfi döntő, ahol Huller Dánielt, a VSC Dunakeszi fiatal futóját a kenyai Koitatoi Kidali nemes egyszerűséggel kilökte a pályáról. Dánielnek így fel kellett adnia a versenyt, Kidalit pedig kizárták.

Scheidler Géza, a Magyar Atlétikai Szövetség szakmai igazgatója külön kiemelte Pápa Város Önkormányzatával, a Pápai Sport Nonprofit Kft-vel, valamint a Pápai Atlétikai Clubbal való együttműködést. – Nagyon örülünk, hogy a pápai pálya ilyen hamar bekerült a magyar atlétika vérkeringésébe, bízom benne, hogy a mostani bronzversenyhez hasonlóan a jövőben is rendezhetünk Pápán hasonló színvonalú nemzetközi megmérettetéseket. Ehhez itt minden adott – mondta a szakmai vezető.

A nap a 100 méteres női számmal zárult, ahol Takács Boglárka, a Budapesti Honvéd SE futója új magyar csúcsot állított fel (11.31).


  • Friss hírünk
    Videó
    Múltidéző

    Múltidéző 2024.03.29.

    Események ezen a napon a következő évekből: 2009

    Elolvasom »
    Követés:



Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: