Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
A város velünk épül

Három utca, három munka

Huszár Hajnal | 2022.09.07.

A város három pontján zajlik víziközmű rekonstrukció jelenleg, a munkálatokban az ivóvízvezeték, a szennyvízvezeték és a csapadékcsatorna egyaránt érintett.

A Tapolca sétányon a napokban kezdődött meg az új csapadékvíz-vezeték csöveinek fektetése, ott a Kankalin utca kereszteződésnél indultak a kivitelezők és haladnak a Szalmavári utca irányába. A közlekedés kisebb fennakadásokkal biztosított, de a sétány szűk keresztmetszete miatt fokozott figyelmet igényel minden arra járótól.

A Dózsa György utcában ivóvízvezeték csere zajlik. Az építők már a Kankalin utcai kereszteződésnél dolgoznak és a Gyimóti út felé folytatják a lakossági főnyomóvezeték és a várost ellátó 300-as vezeték kiépítését. A nagy munkagépek miatt itt egy szakaszon teljes útzár van érvényben, a lezárt területre csak az ott lakók hajthatnak be.

A Kossuth utcán szintén vízvezetékeket építenek az utcarekonstrukció keretében. A merőleges házi bekötések cseréje után már a gerincvezeték építése is megkezdődött, a szakemberek a Márton István utca felől indultak a hosszanti irányú munkaárok kialakításával és először az új szennyvíz gerinccsatornát építik ki. A gyalogos közlekedés itt is folyamatosan biztosított, az üzletek, lakóépületek, vendéglátóhelyek megközelíthetők, bár egyre nagyobb a felfordulás az építési területté vált sétálóutcán.

A három beruházás részleteiről a Pápa Városi Televízió A város velünk épül című magazinműsorának ma esti adásából tudhatnak meg többet olvasóink.





Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: