Két pontot hagyott a Szabadkikötőnél a Perutz FC

1143

Az NB III-as labdarúgó-bajnokság 18. fordulójában egy fordulatokkal teli mérkőzésen 2-2-es döntetlent ért el a Szabadkikötő vendégeként a Perutz FC, mely komoly győzelmi esélyt szalasztott el.

Nagyobb merítési lehetősége volt Lengyel Ferencnek a kezdő összeállításakor a legutóbbi fordulóhoz képest, ugyanakkor a visszatérők a járvány miatt nem voltak 100 százalékos állapotban, Szabó Zsolt, Skriba Máté és Kalász Milán is csak a cserepadon foglalt helyet.

A vendégek akarata érvényesült az első félidőben, a széleken többször sikerült a hazaiak mögé kerülni és a beadásokból veszélyt kialakítani. A 30. percben először rezdült meg a hazai háló, Irmes azonban lesről talált be. Öt perccel később Szilágyi kapáslövésénél védett nagyot Czerula, majd az ebből kialakult szögletet követően Nagy Tamás csúsztatásánál mutatott be bravúrt a hazai 1-es. A 37. percben megszerezte a vezetést a Perutz, Böröczky adott balról élesen középre, az ötösön érkező Irmes pedig a kapuba belsőzött, 0-1. A második játékrész 15. percében Böröczky ugratta ki Irmest, aki nagy helyzetben a bal felső mellé helyezett. Egy perccel később egy vendég labdavesztés után a tizenhatosnál ide-oda pattogott a labda, a legjobb helyen Földi állt, aki a jobb sarokba gurított, 1-1. Tíz perccel később nem sok hiányzott a második pápai gólhoz, Böröczky tört be a tizenhatoson belülre és nagy erővel a jobb kapufát találta telibe. A 78. percben fordított a THSE, egy szöglet után Farkasnak készítették le a labdát, aki okosan a jobb sarokba tekert, 2-1. Öt minutummal később 10 emberre fogyatkozott a hazai együttes, egy szabálytalan szerelés után Varga kapta meg második sárga lapját. Öt perccel a rendes játékidő vége előtt egy szabadrúgást Nagy bólintott centikkel a bal kapufa mellé, majd a 88. percben egyenlíteni tudott a Pápa: Irmes kapta meg a tizenegyespont környékén a labdát, majd egy átvétel után nagy erővel a léc alá lőtt, 2-2. A hajrában Skriba került nagy helyzetbe, ám lövés helyett a passzt választotta, így odalett a nagy lehetőség és a pápai siker.

Lengyel Ferenc: Nem vagyok elégedett, nyerni akartunk, amire minden lehetőségünk meg is volt. Sajnos 0-1-nél és 1-1-nél sem tudtuk kihasználni a 100 százalékos helyzetünket, az ellenfélnek pedig gólokat adományoztunk. Még így is volt esélyünk a három pontra, sajnos a végén ismét rossz döntést hoztunk. Várom azt a győzelmet, ami átlendítene minket ezen a rossz szérián, de ez csak akkor fog megtörténni, ha belőjük a helyzeteinket és hátul nem hibázunk ekkorákat.

THSE-Szabadkikötő – Perutz FC 2-2 (0-1) Gsz.: Földi, Farkas ill. Irmes 2  

Szabadkikötő SE Sporttelep, v.: Iványi (Jakab, Mózsa). THSE-Szabadkikötő: Czerula – Révész, Vidnyánszky, Gere, Marosi, Gelencsér (Varga), Farkas, Végh (Juhász), Földi (Barabási), Németh, Gál, vezetőedző: dr. Tóth János. Perutz FC: Horváth – Nagy T., Koronczai (Kalász), Bence, Böröczky – Zsirai, Baldauf – Hanzl, Szilágyi, Németh E. (Skriba) – Irmes, vezetőedző: Lengyel Ferenc.  

A Perutz FC a menetrend szerint november 18-án, szerdán 15 órai kezdéssel a Ménfőcsanakot látja vendégül, ám egyelőre nem biztos, hogy a vendégek a koronavírus-járvány miatt pályára tudnak lépni. A párharc megrendezéséről várhatóan hétfőn születik döntés. 

A papesvideke.hu oldalon megjelenő valamennyi írást és képet szerzői jog véd. A cikkek és képek üzleti célú felhasználása kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető a szerkesztoseg(kukac)papaimediacentrum.hu címen. Megértésüket köszönjük!