Világbajnoki dobogóra állhattak íjászaink

193
Fotó: Delta Íjászegyesület

Négy éremmel tértek haza a Delta Íjászegyesület versenyzői a Szlovéniában rendezett íjász világbajnokságról. A pápaiak három második és egy harmadik helyezést szereztek.

Mokrice-ben a HDH-IAA szövetség szabályai szerint rendezték meg a világbajnokságot, a népes, 390 íjászt felvonultató mezőnyben a pápaiak is ott voltak, akik két kategóriába, három korcsoportba neveztek. Az egyhetes megmérettetésen 12 ország versenyzői léptek lőálláshoz, a Németh Eszter, Süle István, Szórádi-Tóth Mirkó, Németh Virág alkotta csapat célja az volt, hogy a tavalyi, szekszárdi világbajnokságon mutatott teljesítményét megismételje.

– Olimpiai és csigás kategóriában indultunk a vb-n, ahol ugyan az aranyérmek elmaradtak, de nem álltunk messze tőle, hozzá kell tenni, nagyon erős mezőny gyűlt össze – értékelt Süle István, a fiatalok felkészítője, aki az 55+-os olimpiai kategóriában második helyen végzett. – Volt esélyünk az aranyéremre is, sajnos becsúszott egy-két technikai hiba, néhány mellélövés, de így sem vagyunk elégedetlenek. Eszter és Mirkó a dobogó második fokára állhatott fel, Virág nyakába pedig ezúttal bronzérem került. A versenypálya nem volt könnyű, egy golfpályán rendezték a versenyt, az egyenetlen domborzat miatt nehéz volt megbecsülni a távokat.

A pápai íjászok teremversenyekkel folytatják a szezont. 

A papesvideke.hu oldalon megjelenő valamennyi írást és képet szerzői jog véd. A cikkek és képek üzleti célú felhasználása kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető a szerkesztoseg(kukac)papaimediacentrum.hu címen. Megértésüket köszönjük!