Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

Takarékossági intézkedések

Pintér-Papp Eszter | 2022.09.08.

Az európai energiaválság hatásaival és az ezzel kapcsolatos kormányzati intézkedések ismertetésével kezdte a mai Kormányinfót Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter.

Gulyás Gergely hangsúlyozta, Európa egyes országaiban a gázellátásban már problémák vannak, ez hazánkat még nem érinti. A tájékoztatón az is elhangzott, hogy a kontinens legnagyobb támogatási programja az, amit hazánkban bevezettek.

Annak érdekében, hogy a továbbiakban se legyenek ellátási problémák, az állam korlátozásokat vezet be. Ennek értelmében az állami intézmények és állami tulajdonú gazdasági társaságok esetében, a kórházak és a bentlakásos szociális intézmények kivételével 25 százalékos gázfogyasztás-csökkentést várnak el. Az ezzel kapcsolatos intézkedési terveket a következő kormányülésig el kell készíteni.

A lakossági fogyasztók esetében ésszerű takarékoskodást kér a Kormány a gáz és villamosenergia felhasználása területén. Ezt hivatott elősegíteni a tűzifa- és barnaszénprogram. A miniszter elmondta, ennek eredményeként a jövő héttől közvetlenül az erdőgazdaságoktól is lehetőség lesz tűzifát vásárolni, melynek esetében hatósági árat határoznak meg. Mint elhangzott, a barnaszén esetében az államnak elővásárlási joga van.

Gulyás Gergely hangsúlyozta, az energiaintenzív kis- és közepes vállalkozások támogatására programot dolgoznak ki, mely a működésük fenntartását és a munkahelyek megőrzését célozza.

A Kormányinfón az is elhangzott, a Kormány új állampapír-struktúrát fogadott el, ennek keretében új állampapírt bocsátanak ki és egyes állampapírok hozamát emelik.





Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: