Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

Borúra derű a Borfesztiválon

Pintér-Papp Eszter | 2022.09.08.

A borúsra fordult időjárás és a néha szemerkélő eső ellenére derűs jókedv fogad mindenkit a Pápai Csülők-, Cicege- és Borfesztivál csütörtöki napján az Esterházy-kastély udvarán felállított fesztiválsátorban és környékén.

Lapcsánka, tócsi, beré és még sok néven ismerhetik az elkövetkező napok egyik főszereplőjét, a cicegét, melyet vasárnap estig többféle változatban is megkóstolhatnak a Borfesztivál látogatói. Az Esterházy-kastély udvarán felállított faházakban 12 hazai borászat és 2 pálinkaház mutatkozik be, a gasztronómiai kínálatot a már említett cicegéken kívül változatos csülökételek és kemencés langalló színesíti.

Nem hivatalos felmérésünk szerint az étkek közül a cicege örvend a legnagyobb népszerűségnek, az általunk megkérdezett látogatók többsége ezt a reszelt nyers krumpliból készült ételt tervezi megkóstolni a fesztivál kínálatából. Varga László és barátai kellemes borozgatós, beszélgetős estét terveztek mára, és a bor mellett a cicegét is megkóstolták. A borok közül a Soma Borpince kínálatából választottak, a cicegéről pedig úgy nyilatkoztak, azt tejföl nélkül elképzelhetetlennek tartanák, de a vidám társaság tagjai között volt, aki nevetve hozzátette, a tejfölre mindenképpen kívánkozik sajt is.

A változatos étel- és italkínálat mellé a szervezők jó zenéről is gondoskodtak. A mai nap első fellépője a Megafon Zenei Egyesület volt, a fiatal tehetségek közismert slágerekkel szórakoztatták a fesztivál közönségét.

De azok sem maradnak kellemes zenei élmény nélkül, akik úgy döntenek, elindulnak és még ma este ellátogatnak az Esterházy-kastély udvarára, ugyanis 19 órától a Tina&Nándi Akusztik Duó gondoskodik a jó hangulatról.

A holnapi nap is bővelkedik programokban, a faházak 16 órakor nyitnak, a The Acoustic Cuts 17 órától szórakoztatja a közönséget. A Pápai Csülök-, Cicege- és Borfesztivál ünnepélyes megnyitója pénteken 18 órakor kezdődik és ekkor adják át a fesztivál bora díjat is. Az Ivan & The Parazol 20.30-kor lép színpadra, késő este pedig a Party One Music Band zenél.

A fesztivál részletes programját olvasóink megtalálhatják hírporálunk Programajánló rovatában.





Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: