Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

30 éve barátságban

Huszár Hajnal | 2022.09.09.

30 éve tart Pápa és Schwetzingen között a testvértelepülési kapcsolat – a barátsági szerződést 1992. szeptember 23-án írta alá Schwetzingenben dr. Kovács Zoltán és Gerhardt Stratthaus, a két város akkori polgármestere. A jeles jubileum megünneplésére érkezett városunkba Németországból a hétvégére egy húszfős delegáció.

A küldöttség és pápai vendéglátóik első közös hivatalos programja ma délelőtt egy városnéző séta volt, az önkormányzat a legújabb pápai fejlesztéseket mutatta be a schwetzingeni vendégeknek, akik között a testvérvárosi szerződést 30 éve aláíró Gerhardt Stratthaust is üdvözölhette a pápai városvezetés.

A látogatás során megtekintették a Várkertet, a külső-várkerti szabadidőparkot, a Várkertfürdőt és a kempinget, valamint a Pápai Sportcentrumot és a Schwenczel-rétet.

A város legújabb szabadidőparkjának a kisfenyvesbe nyúló sétánya mellett dr. Áldozó Tamás és Gerhardt Stratthaus polgármester egy kőrisfacsemetét ültetett az évforduló tiszteletére – ezzel is emlékezve a 30 évvel ezelőtti szerződés-aláírásra, hiszen a barátság jeleként akkor a németországi városban ültettek fát. A kis fa szomszédságában kapott helyet most az a díszes pad, melyet a 25 éves jubileum alkalmából, 2017-ben kapott városunk Schwetzingentől.

Az ünnepi hétvége további programjában a két település vezetői a testvérvárosi kapcsolatok jövőjéről folytat egyeztetést, szombaton délután pedig ünnepi ülést tartanak a Városházán és a házigazdák a vendégekkel közösen részt vesznek a borfesztivál programjain is.




Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: