Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

„A somlói bor mindenek felett!” – 30 éves a Somlói Borrend

Horváth Andrea | 2022.09.09.

A Somlói Borrend ebben az évben ünnepli megalakulásának 30. évfordulóját, ehhez kapcsolódóan ünnepi közgyűlést szerveztek. A Pápai Csülök-, Cicege- és Borfesztivál megnyitója előtt, az Esterházy-kastélyban tartott alkalmon részt vett több a dunántúli borrend képviselője is.

1992 novemberében alakult meg a Somlói Borrend, melynek célja, hogy megőrizze a Somló hírnevét, hagyományait, segítsen megvalósítani a környék gazdasági és idegenforgalmi céljait, valamint hozzájáruljon a kulturális értékek gyarapításához, s természetesen népszerűsítse és képviselje a somlói borokat. A borrend 2016 óta egyesületként működik, mondta Unger Tamás elnök-nagymester, azóta a sikeres pályázatok és támogatók is segítik munkájukat.

Unger Tamás épp tíz évvel ezelőtt lett a Somlói Borrend elnök-nagymestere, igyekszik az elődökhöz méltóan tevékenykedni, ugyanakkor megfelelni a kor kihívásainak is. – A borrendek a múlt és a jövő követei is egyben, kapcsot képeznek az eredmények és az új feladatok között – mondta Unger Tamás. – Fontosnak tartjuk a személyes kapcsolatokat, ezért is örülünk, hogy ilyen sok barátunk eljött erre az ünnepi közgyűlésre. Szintén a találkozások fontosságát és a magyar borok népszerűsítését szem előtt tartva borklubot szerveztünk, ahol borkóstolóra invitáljuk az érdeklődőket. Jelen vagyunk a közösségi médiában, nagy figyelmet fordítunk a honlapunkra – tette hozzá az elnök-nagymester.

A rendezvényen részt vett Koczor György, a Magyarországi Borrendek Országos Szövetségének elnöke is. Gratulált a jubiláló közösségnek és reményét fejezte ki, hogy a Somló továbbra is megőrzi tájjellegét. Kiemelt feladatnak tekinti a fiatalok megszólítását, akik továbbvihetik a nagy múltú rendek örökségét.

Az ünnepi közgyűlésre érkeztek vendégek többek között Mórról, Pannonhalmáról, a Balaton partjáról, Székesfehérvárról, Velencéről, Budapestről, Sümegről és a Somlóról. A köszöntőket és a jókívánságokat követően a résztvevők kiválasztották a fesztivál fehér és vörös borát. A bírálat eredményét az ünnepélyes megnyitón ismerhette meg a nagyközönség.





Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: