Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - SPORT

Perutz-vereség a hosszabbításban

Haraszti Gábor | 2022.09.11.

Peches vereséget szenvedett hazai debütálásán a Perutz FC. A megyei első osztályú labdarúgó-bajnokság negyedik fordulójában a pápaiak a 92. percig döntetlenre álltak a Tihany ellen, végül Dévényi góljával a vendégek három ponttal távoztak.

Perutz FC – Tihanyi FC 0-1 (Gsz.: Dévényi)

Perutz FC: Varga – Ruzsás, Erdősi (Varga 38.), Cser (Budavári 78.), Rohály (Farkas 78.), Szántó, Nagy K., Nagy B., Katona, Horváth, Pető (Bognár 71.). Edző: Kun-Szabó Attila. Tihanyi FC: Illés – Dévényi, Németh, Fehér, Nemes, Henn, Sudár, Vojnity, Nemes (Laki 88.), Kovács, Vida (Sudár 53.). Edző: Szabó László.

A veretlen Tihany ellen játszotta átalakulását követő első hazai tétmeccsét a Perutz FC, mely szerette volna folytatni jó sorozatát.

Jól kezdte a mérkőzést a hazai együttes, többet birtokolta a labdát és veszélyesebben is futballozott. A nyolcadik percben Cser szögletét Erdősi csúsztatta a bal kapufára, majd Pető beadását kis híján a saját kapujába bólintotta Dévényi. A félidő derekán először veszélyeztetett a Tihany, Henn lövését Varga bravúrral fölé tolta. Az 50. percben Dévényi csúsztatott a jobb kapufa mellé, öt perccel később ismét a hazai kapus bravúrját láthatta a szép számú nézőközönség, Varga Henn közeli lövését hatástalanította. A folytatásban kiegyenlítettebbé vált a játék, volt néhány kimondottan ígéretes hazai támadás, ám az utolsó passzokba hiba csúszott, kevés volt a kapura lövés. A játékrész felétől mindkét csapaton látható volt a fáradtság, némi veszélyt Nagy Krisztián szélső megindulásai jelentettek, de a hálók érintetlenek maradtak. Amikor pedig már mindenki elkönyvelte a döntetlent, jött a 93. perc, amikor Katona faultja után szabadrúgáshoz jutottak a vendégek, a labda bekerült az ötös környékére, ahol Dévényi érkezett és a kapuba belsőzött, kialakítva a 0-1-es végeredményt.

Kun-Szabó Attila: Nehéz bármit is mondani egy ilyen meccs után, ami nekünk állt, a második félidő második felében az volt a kérdés, hogy mikor rúgunk gólt, az ellenfél már a félpályán sem tudott átjönni. Ehhez képest elkövettünk egy buta szabálytalanságot, amiből aztán gólt kaptunk. Nem játszottunk jól, de fizikálisan az ellenfél fölé kerekedtünk, csak az a rutin még nincs meg, ami a gólokat is hozná.

A pápai együttes szeptember 14-én, szerdán 17 órai kezdéssel az Úrkútot fogadja. 





Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: