Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

Jelezze, ha állatot tart!

Pintér-Papp Eszter | 2022.09.13.

A Pápai Járási Hivatal által kiadott hirdetmény szerint a sertéspestis terjedésének megakadályozása érdekében dr. Bognár Lajos országos főállatorvos előírta a megyénkben lévő sertéstelepek összeírását.

Az összeírást állatorvosok végzik, az ő munkájuk hatékonyságának növelése érdekében a Járási Hivatal arra kér mindenkit, aki akár egyetlen sertést is tart, hogy 2022. szeptember 30-áig jelezzék azt a Pápai Járási Hivatal Élelmiszerlánc-biztonsági és Állategészségügyi Osztálya felé, a sertéstartó nevének, címének és telefonos elérhetőségének megadásával. A bejelentést megtehetik postai úton a Pápa, Fő utca 12. címre küldött levélben, a 89/795-093, vagy a 89/795-094-es telefonszámon, illetve e-mail-ben a papa.elelmiszer@veszprem.gov.hu címen.  

Az összeírás célja, hogy az így létrejött adatbázis a betegség megjelenése esetén segítse a hatékony védekezést és a kártalanítást, emellett eleget tesz az uniós előírásoknak is, biztosítva a magyar sertések és sertéstermékek európai forgalmazását.

A bejelentést követően az állatorvosok legkésőbb november végéig felkeresik az állattartókat és az összeírás mellett hatósági járványvédelmi tájékoztatást is adnak.


  • Friss hírünk
    Videó
    Pápa TV híradó

    Híradó 2024.03.28.

    A legfontosabb hírek a városból.

    Elolvasom »
    Követés:



Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: