Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KULTÚRA

Koncert, színház, játék és beszélgetés

Horváth Andrea | 2022.09.13.

Hagyományok, kultúra, tanulás és vallás – ezek jegyében szervezi meg idén is a Pápa és Környéke Zsidó Kulturális Hagyományőrző Egyesület a Zsidó Kulturális Napokat. Szombaton és vasárnap zenei és színházi programok várják az érdeklődőket korosztálytól és felekezeti hovatartozástól függetlenül. A város gazdag kulturális életének egykor fontos szereplője volt a zsidóság, ezt az aranykort idézik meg a helyi és Budapestről érkező fellépők.

1846. szeptember 11-én avatta fel Lőw Lipót rabbi a pápai zsinagógát. Ehhez kapcsolódóan szervezi meg a Zsidó Kulturális Napokat a Pápa és Környéke Zsidó Kulturális Hagyományőrző Egyesület évről évre hagyományosan a város támogatásával: szeptember 17-én és 18-án a zsinagógában számos ingyenes program várja a színház- és a zenekedvelőket.

Szombaton 19 órakor a Hátsó traktus című előadást láthatják az érdeklődők. A darab szereplője a tarczys Reményi Réka, akit Szabó Szilárd rendező kért fel erre az önálló előadásra, mely Anne Frank történetét dolgozza fel. Vasárnap már 15 órától nyitva lesz a zsinagóga, tradicionális zsidó játékok várják a felnőtteket és a gyerekeket. 15.30-kor egy érdekes kerekasztal-beszélgetés kezdődik, melynek vezetője Kurucz Ákos rabbi, a témája pedig a vidéki zsidó közösségek mai helyzete. 18 órakor Falusi Mariann és Teszter Nelli lép fel, New Yorktól Budapestig című koncertjük igazi zenei csemegének ígérkezik.

A szeptember 17-18-i programok ingyenesek, a kulturális rendezvénysorozathoz azonban tartozik még egy esemény: október 2-án a Budapest Klezmer Band lép fel a pápai zsinagógában, ez a koncert belépőjegyes.





Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: