Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - SPORT

Alaposan megnehezítette a tavalyi bajnok dolgát a Perutz FC

Haraszti Gábor | 2022.09.14.

A megyei első osztályú labdarúgó-bajnokság második fordulójában elhalasztott mérkőzést pótolta szerda délután a Perutz FC. A találkozón a vendég úrkútiak kétgólos győzelmet arattak, de a második félidőben látottak alapján a Perutz nem érdemelt vereséget.

Perutz FC – Úrkút SK 0-2 (0-1) Gsz.: Szedlacsek, Zágor

Perutz FC: Varga P. – Ruzsás (Farkas B. 74.), Cser, Rohály, Szántó, Nagy K., Nagy B., Katona (Bolla 88.), Horváth T., Pető, Varga (Hermann 89.). Edző: Kun-Szabó Attila. Úrkút SK: Kádár – Nagy (Kalapács 78.), Lang, Barcza, Papp (Márton 82.), Horváth Á., Szedlacsek (Zágor 59.), Udvardi, Bognár (Boromisza 57.), Király, Kovács. Edző: Orbán Tamás.

Az eddigi legnehezebb mérkőzése várt a Perutz FC-re az Úrkút ellen, a vendégek ugyanis háromból három győzelemmel, 23 lőtt és 0 kapott góllal érkeztek a Várkert útra. A címvédő idén (is) a bajnoki arany legnagyobb esélyesének számít, céljuk pedig a jövő évi NB III-as osztályban való szereplés lehetősége.

Két Perutz-exjátékossal – Szedlacsek Balázzsal és Udvardi Mózessel – kezdett a vendég együttes, mely a 11. percben egy erősen lesgyanús szituációt követően Papp révén került helyzetbe, a vendég játékos azonban jó helyzetből a jobb kapufa mellé gurított. Negyedórával később egy lecsorgót Nagy Krisztián lőtt rá, a kapus védett, a kipattanó Ruzsás elé került, aki nem tudta már kapura irányítani a játékszert. Kiegyenlített volt az első félidő első 30 perce, ami mindenképp a hazaiakat dicséri. Az utolsó tizenöt perc viszont az úrkútiaké volt, előbb egy kisszögletet Szedlacsek tekert a felső kapufára, aki négy perccel később már pontosabban célzott, egy jó ütemű kiugratást a jobb sarokba lőtt, Varga csak beleérni tudott, 0-1. Két perccel később nem állt messze az egyenlítéstől a Pápa, egy szabadrúgást Rohály fejelt mellé, majd Király gurított centikkel 16-ról a bal kapufa mellé. A félidő lezárásaként Horváth csapott be két embert, beadását Szedlacsek a felső lécre bólintotta. Varga Bence helyzetével indult a második játékrész, majd a második oldalon egy labdavesztés után Varga kapus védte Papp ziccerét. A 63. percben nagy egyenlítési lehetőség maradt ki, Varga húzta meg az alapvonal felé, ám hiába lőtt élesen középre, senki nem érkezett. Az utolsó húsz percre láthatóan elfáradt az Úrkút, a Perutz pedig igyekezett ezt kihasználni, voltak is ígéretes támadások, de a vendég kapus képességeit nem tesztelték. Az utolsó percekre teljesen kapuja elé szegezte a Perutz az Úrkútot, ám egy kontrából a hosszabbításban Zágor eldöntötte a három pont sorsát.

Kun-Szabó Attila: Az első félidőben nem játszottunk jól, sok párharcot elveszítettünk, több helyzete volt az ellenfélnek. Szünetben kicsit megemeltem a hangom az öltözőben, rendet kellett tenni a fejekben. A második játékrészben hatalmas fölényben futballoztunk, felbillent a pálya, csak a gól hiányzott a játékunkból.

A Perutz FC szeptember 17-én Tapolcára utazik.





Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: