Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

Komoly fejlesztés a pápateszériek egészségéért

Pintér-Papp Eszter | 2022.09.16.

„Szeresd egészségedet, mert ez a jelen. / Védd a kisgyermeket, mert ez a jövő! / Őrizd szüleid egészségét! – mert / a múlton épül fel a jelen és a jövő.” – hangzik Bárczi Gusztáv orvos, gyógypedagógus gondolata, mely akár mottója is lehetne a Pápateszéren ma átadott új egészségügyi központnak, melyben a háziorvosi rendelő mellett a védőnői tanácsadó és egy fogorvosi rendelő is helyet kapott.

Pápateszéren hosszú évek óta dédelgetett álom volt a modern, korszerű orvosi rendelő kialakítása. A korábbi épület még felújítva sem felelt volna meg mindenben a mai kor követelményeinek, ezért nagyot álmodott a település és úgy döntöttek, egy új egészségügyi központot hoznak létre. A gondolatot tettek követték, tervezés, pályázatírás és a rideg valóság, a pályázat nem nyert támogatást. A pápateszériek azonban nem adták fel, újragondolták a terveket és újra pályáztak, ezúttal sikerrel.

A Magyar Falu Program közel százmillió forintos támogatásának köszönhetően és az önkormányzat 22 millió forintos hozzájárulásával épülhetett meg a Pápateszéri Egészségügyi Központ, emellett egy másik, szintén Magyar Falu Program keretében kapott támogatás eredményeként mintegy kétmillió forintot fordíthattak orvosi eszközök beszerzésére.

A létesítmény ünnepélyes átadásán Völfinger Béla polgármester úgy fogalmazott, a vidék számára mentőövet jelent a Magyar Falu Program, mely segítséget nyújt olyan beruházások, fejlesztések megvalósításához, amelyre a települések önerőből nem lennének képesek.

Dr. Takács Péter egészségügyi államtitkár hangsúlyozta, a kormányzat fontos célja az egészségügyi alapellátás és az otthonközeli ellátások megerősítése. Az államtitkár a megjelentekhez szólva hangsúlyozta, ne csak olyankor keressék fel az egészségházat, amikor betegek, hiszen az a cél, hogy egyre több egészségmegőrző programot juttassanak el a településekre.

A megjelenteket köszöntötte dr. Kovács Zoltán polgármester is, aki úgy fogalmazott, hosszú küzdelem volt, amíg az egészségügyi központ megépülhetett. Mint mondta, a Magyar Falu Program – melynek segítségével az elmúlt években több mint 600 orvosi rendelő épülhetett vagy újulhatott meg – segítség ahhoz, hogy a falvak versenyképesek maradjanak a városokkal szemben.

A köszöntők után a Római Katolikus Egyház képviselői megáldották az új épületet, majd a megjelentek megtekinthették az egészségügyi központot.   





Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: