Vasárnap lesz a dákai templom búcsúja

343
Fotó: Babos Petra

Dr. Udvardy György érsek augusztus 1-jei hatállyal a dákai Szent Kereszt felmagasztalása templom oldallagos ellátását Salgó Ferenc címzetes esperes, plébániai kormányzóra bízta. A 19. század második felében, a Batthyány család által építtetett templom búcsúját szeptember 18-án, vasárnap 11 órakor tartják – tájékoztatta a Médiacentrumot Salgó Ferenc.

A plébániai kormányzó kiemelte, szeptember 14-e a szent kereszt felmagasztalásának ünnepe. Ez a jeruzsálemi Szent Kereszt Bazilika felszentelésének évfordulója is.

– A keresztény liturgikus naptárban több különböző keresztünnep is szerepel, amelyek mindegyike a Jézus keresztre feszítésekor használt keresztre emlékezik. Az ünnepeken magát a keresztet ünneplik, mint az üdvösség jelét – emelte ki Salgó Ferenc, aki hozzátette, számára is ez lesz az első búcsúi mise Dákán

A dákai templom búcsúmiséjén a Szent Anna Óvoda óvodapedagógusai szolgálnak énekükkel.

A papesvideke.hu oldalon megjelenő valamennyi írást és képet szerzői jog véd. A cikkek és képek üzleti célú felhasználása kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető a szerkesztoseg(kukac)papaimediacentrum.hu címen. Megértésüket köszönjük!