Kihalt a város 20 óra után

802

Videó: Gulyás Attila

A koronavírus elleni védekezés érdekében a magyar kormány november 11-től kijárási tilalmat rendelt el este 8 és reggel 5 óra közötti időszakban. Ez alól a munkavégzés jelent kivételt, valamint ha valaki a munkahelyére megy, vagy onnan tart az otthonába, szálláshelyére. Szintén kivételt jelent a kutyasétáltatás és a versenyszerű sportolás. A kijárási tilalom betartását a rendőrség ellenőrzi, munkájukat a Magyar Honvédség katonái segítik.

Ugyanez a helyzet városunkban is, rendőrök és katonák együtt járőröznek az esti és éjszakai órákban. De nemcsak a kijárási tilalom betartását ellenőrzik, hanem a kormányrendeletben megfogalmazott többi szabály betartását és az önkormányzati rendeletben november 12-étől érvényes közterületi maszkviselési szabályok alkalmazását is.

Úgy tudjuk, a pápai rendőrök intézkedtek már a maszkhasználat elmulasztása és a kijárási tilalom megsértése miatt is. Az elmúlt közel egy hét alatt több esetben figyelmeztetéssel éltek, de bírságot is szabtak már ki és szabálysértési feljelentést is tettek a kormányrendelet és az önkormányzati rendelet megsértése miatt. Információink szerint ugyanakkor a pápaiak jellemzően jogkövető magatartást tanúsítanak és csak néhány szabálysértővel szemben kellett intézkedni.

A kijárási tilalom, illetve a többi korlátozó szabály betartását országszerte a rendőrség ellenőrzi a Magyar Honvédség katonáival együtt. A koronavirus.gov.hu tájékoztatása szerint országosan eddig 3080 személy ellen kellett intézkedni, a kijárási tilalom megszegése miatt 327 esetben figyelmeztetéssel éltek, 1644 alkalommal helyszíni bírságot alkalmaztak és 1099 esetben tettek szabálysértési feljelentést.

A papesvideke.hu oldalon megjelenő valamennyi írást és képet szerzői jog véd. A cikkek és képek üzleti célú felhasználása kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető a web(kukac)papaesvideke.hu címen. Megértésüket köszönjük!