Kormányinfó – Tájékoztató a legfontosabb döntésekről

323
Fotó: Pintér Ádám

A mai kormányülés legfontosabb döntéseiről adott tájékoztatót a ma délutáni Kormányinfón Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter és Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter.

A Karmelita kolostorban tartott Kormányinfón Gulyás Gergely emlékeztetett, a szomszédunkban dúló háború és az ennek következtében bevezetett uniós szankciók súlyos gazdasági következményekkel jártak. Ezért a Kormány a családok és a gazdaság védelmében több intézkedést is hozott. Ma délelőtt az a döntés született, hogy december 31-éig meghosszabbítják az üzemanyagár- és az élelmiszerárstopot, és meghosszabbítják a kamatstopot is, ez utóbbi intézkedés december 31-e után még legalább fél évig érvényben marad. A rezsicsökkentés sem szűnik meg, ez a támogatás a családoknak átlagosan 150-180 ezer forintos megtakarítást jelent.

Nagy Márton arról adott tájékoztatást, hogy a Kormány október 1-jén elindítja az energiaintenzív kkv támogatási programot, mely 2023 év végéig tart. A program részeként beruházások és működési költségek támogatására is lehetőség nyílik. A kkv-któl azt kérik cserébe, hogy 2023 végéig őrizzék meg a munkahelyek legalább 90 százalékát.

Mindezek mellett a Kormány két másik program részletein is dolgozik, ezekről később adnak tájékoztatást. 

A papesvideke.hu oldalon megjelenő valamennyi írást és képet szerzői jog véd. A cikkek és képek üzleti célú felhasználása kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető a szerkesztoseg(kukac)papaimediacentrum.hu címen. Megértésüket köszönjük!