Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - SPORT

Nagy pofont kapott Tapolcán a Perutz FC

Haraszti Gábor | 2022.09.17.

A megyei első osztályú labdarúgó-bajnokság szombati játéknapján – ahogy mondani szokták – beleszaladt a késbe a Perutz FC. A pápaiak 5-1-es vereséget szenvedtek Tapolcán, háromra növelve nyeretlenségi szériájukat.

TIAC VSE – Perutz FC 5-1 (2-0) Gsz.: Dobján, Katona (ög), Csik, Orbán, Mékli ill. Budavári

TIAC VSE: Für (Piller 72.) – Szabó L., Bardon (Szekér 42.), Mékli, Vers (Szabó 72.), Farkas, Dobján, Szabó M. (Piros 64.), Ódor, Orbán, Csik. Perutz FC: Varga – Ruzsás, Erdősi, Cser (Bolla 62.), Rohály (Budavári 64.), Szántó (Farkas 23.), Nagy, Varga (Tihanyi 64.), Horváth, Katona (Nagy 46.), Pető.

Az első húsz percben jobbára a pápaiak térfelén folyt a játék, de egy szabadrúgást leszámítva Vargának nem akadt dolga. A 33. percben egy hatalmas védelmi hiba után középre passzolt labdát Dobján lőtt a bal felsőbe, 1-0. A félidő végén egy jól belőtt szögletet követően Varga kapust lökték meg a levegőben, a labda pedig Katonáról a kapuba pattant, a játékvezető sípja néma maradt, 2-0. Az 56. percben háromra nőtt a különbség, Csik lövését elsőre még védte Varga, a kipattanót viszont a hazai játékos a jobb sarokba belsőzte, 3-0. A 61. percben Szabó tálalt az alapvonalról középre, ahol Orbán érkezett és a hálóba emelt, 4-0. És itt még nem volt vége a Perutz megpróbáltatásainak, hiszen a 66. percben Mékli spiccel a kapu jobb oldalába lőtt, 5-0. A folytatásban mindkét oldalon kimaradt egy-egy ziccer, majd Budavári szemfülességének köszönhetően a 86. percben szépített a Pápa, a balul sikerült meccset Pető kimaradt ziccere zárta le.

Kun-Szabó Attila: Sajnos nagyon sokat kivett belőlünk az elmúlt hat nap alatt lejátszott három mérkőzés, a mi játékunk az ellenfél egészpályás letámadása, offenzív játék, ehhez megfelelő frissesség kell, ami a mai találkozón nem volt meg. Már a bemelegítésnél láttam, hogy valami nincs rendben a játékosokkal, de bíztam benne, hogy ez a 90 perc során nem fog majd meglátszani. Győzelemre készültünk, aztán az addig kiegyenlített mérkőzésen egy egyéni hiba után megszerezte a vezetést az ellenfél. A második félidőben egy tízperces rövidzárlattal a tapolcaiak eldöntötték a mérkőzést. Úgy néz ki, a fiúk nem bírják ezt a nagy terhelést, türelemmel kell lenni a 16-19 éves játékosainkkal. Jövő héttől visszaállunk a heti egy mérkőzésre, biztos, hogy sokkal jobb játékkal fogunk előrukkolni az elkövetkezendő bajnokikon. Sajnos nagy probléma, hogy a csatáraink fizikailag gyengébbek az ellenfél védőinél, emiatt sokkal nagyobb erőfeszítés kell, hogy helyzetbe kerüljenek, ám ezek döntő többségét is kihagyjuk.

A Perutz szeptember 25-én 16 órai kezdéssel a Gyulafirátótot fogadja. 




Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: