Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

A Kálvária templom búcsúja

Babos Petra | 2022.09.18.

A Kálvária templomban ezen a hétvégén tartották a búcsúi szentmisét. A búcsút mindig a szeptember 15-éhez legközelebbi hétvégén ünneplik, a Fájdalmas Szűzanya napján. Ilyenkor köszöntik a hívek a hétfájdalmú Szűzanyát.

Dr. Mail József apát-plébános a Médiacentrumnak elmondta, 1740-ben P. Mokkos József pálos szerzetes kérelemmel járult Gróf Esterházy Károly elé a város szélén felépítendő kálvária ügyében. A domb a Golgota nevet kapta. A templomot 1791-ben kezdték építeni és a feljegyzések szerint 1795-ben szentelték fel, teljes egészében Esterházyak építtették.

– A ma reggeli misén körbejártuk a hívekkel az utcában lévő stációkat, közben a Fájdalmas Rózsafüzért mondtuk el. Az itt található stációk nem a keresztúti stációk, hanem a fájdalmas rózsafüzér öt stációja.  A Fájdalmas Szűzanyának szeptember 15-én van az ünnepe, a Szent Kereszt felmagasztalásának ünnepe utáni napon – emelte ki az apát-plébános, aki szentbeszédében a Szűzanyáról beszélt.

– A Szentírásban kevés szó esik róla, de végigkísérte Jézus útját születésétől a haláláig. Szűzanya mindnyájunk édesanyja, gondoskodik rólunk, úgy, ahogy Jézusról is és meghallgatja a kéréseinket – emelte ki dr. Mail József.


  • Friss hírünk
    Videó
    Pápa TV híradó

    Híradó 2024.04.26.

    A legfontosabb hírek a városból.

    Elolvasom »
    Követés:



Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: