Jó hangulat a Svéd Fegyveres Erők Zenekarának koncertjén

660
Fotó: Babos Petra

Ismét Pápán, az Esterházy-kastély udvarán koncertezett a Swedish Armed Forces Entertainers, vagyis a Svéd Fegyveres Erők Zenekara. Az esős, hűvös idő ellenére nagyon sokan eljöttek a koncertre, hiszen a zenekar már jól ismert városunkban. A nyolc tagból álló formáció vezetője, a gitáros, Mikael Lundstedt a Médiacentrumnak elmondta, ő már másodszor jár Pápán, nagyon tetszik neki a város, szerinte a kastélyudvar kiváló helyszín a koncerthez.

– A zenekar a svéd fegyveres erők része,  zenészek, de amikor misszióra mennek, akkor katonák is. A Swedish Armed Forces Entertainers négyszáz tagból áll, de Pápára ezúttal nyolcan érkeztek, hogy szórakoztassák a helyieket, az érdeklődőket – tudtuk meg Mikael Lundstedttől, aki kiemelte, legközelebb Maliban lépnek fel.

A zenekar vezetője elárulta, mindannyian nagyon szeretnek zenélni, s ezzel szeretnének tiszteletet adni a svéd hadseregnél dolgozóknak, s emlékeztetni őket, hogy fontos munka az, amit a hazáért végeznek nap mint nap. 

A koncertet pantomimelőadás is színesítette, amelyet nagy tapssal és nevetéssel fogadott a közönség, akik között voltak gyerekek, idősebbek és külföldiek egyaránt. Többen egy-egy jól ismert dal hallatán táncra is perdültek. 

Az együttes az Abba-klasszikusok mellett Avicii-, Roxette-dallamokkal örvendeztette meg a közönséget, akik vastapssal díjazták a fergeteges hangulatú koncertet.

A papesvideke.hu oldalon megjelenő valamennyi írást és képet szerzői jog véd. A cikkek és képek üzleti célú felhasználása kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető a szerkesztoseg(kukac)papaimediacentrum.hu címen. Megértésüket köszönjük!