Kíváncsi a kulisszatitkokra?

123
Fotó: Kuri Ákos

A Kultúrházak éjjel-nappal elnevezésű programsorozat célja, hogy a figyelem középpontjába kerüljenek a közösségi színterek, intézmények. A Jókai Mór Művelődési Központ is kapcsolódott az országos kezdeményezéshez: szeptember 24-én, szombaton változatos programokkal várják az érdeklődőket a színházépületben, kora délutántól késő estig.

A Kulisszák mögött címet kapta a szombati rendezvény, hisz a művelődési intézmény olyan részeit is megismerhetik az érdeklődők, ahova a hétköznapokban nem léphet be a közönség. A kulisszajárás turnusai óránként indulnak, s többek között a színpadra és a fényhídra is felmehetnek a látogatók. A szervezők arra kérik az érdeklődőket, hogy részvételi szándékukat jelezzék akár e-mailben (jmk@jmkpapa.hu), akár telefonon, akár messenger-üzenetben.

Cseh-Müller Orsolya közművelődési szakember elmondta, hogy a délután folyamán bemutatkoznak a JMK közösségei, a méhészek, a csillagászok és a makettezők. Nyílt próbák is lesznek a színpadon. Az érdeklődők megnézhetik, hogy miként gyakorolnak a néptáncosok, a musical stúdiósok, a senior táncosok és az Aforcel TSE. Mindeközben egy szabadulószobát is kipróbálhatnak a játékos kedvű látogatók.

19.30-tól az S.K. Társulaté a színpad, illetve bemutatkozik a junior csoport is. A pápai amatőr színjátszók díszlet- és jelmezbemutatóval készülnek és lesz imprószínház is, ami mindig nagyon népszerű program.

A szervezők szeretettel várják az érdeklődőket szombaton 15.30-tól 22 óráig. A programok ingyenesek.

A papesvideke.hu oldalon megjelenő valamennyi írást és képet szerzői jog véd. A cikkek és képek üzleti célú felhasználása kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető a szerkesztoseg(kukac)papaimediacentrum.hu címen. Megértésüket köszönjük!