Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
KÉK HÍREK

Vigyázat, internetes csalók!

Pápai Rendőrkapitányság | 2022.09.20.

A rendőrök óvatosságra intik a bankszámla-tulajdonosokat.

Egy pápai sértett tett bejelentést 2022. szeptember 16-án a rendőrségen arról, hogy néhány hónappal korábban megnyitott egy internetes hirdetést, amelyben kedvező üzleti lehetőséget kínáltak számára. A bejelentő a rendőröknek elmondta, hogy e-mail-ben regisztrációra kérték fel, melyet követően felhívta egy tört magyarsággal beszélő férfi, aki rávette őt, hogy töltsön le a laptopjára és a mobiltelefonjára egy alkalmazást. A hívó fél készséggel ajánlotta fel segítségét a hölgynek a regisztráció sikeres végrehajtásához. A sértett egy megadott számlaszámra több mint 100 ezer forintot utalt el, majd másnap azt tapasztalta, hogy a befektetése már nyereséget is hozott. Később az álbróker ismét felvette a nővel a kapcsolatot, és a már korábban letöltött program segítségével lehetősége nyílt arra, hogy tranzakciót kezdeményezzen. Az elkövető a sértettet több mint 15 millió forinttal károsította meg, mely miatt a Pápai Rendőrkapitányságon csalás bűntett elkövetésének gyanúja miatt folyik a nyomozás.

A hasonló bűncselekmények megelőzése érdekében a rendőrség az alábbiakra hívja fel a figyelmet:

  • Ismeretlen eredetű programot soha ne telepítsen fel vagy töltsön le a számítógépére, illetve a telefonjára, bárki is javasolja azt Önnek!
  • Legyen gyanús, ha a telefonáló személy tört magyarsággal beszél, vagy magyartalan, helyesírási hibákat tartalmazó e-mailben ajánl kedvező üzleti lehetőséget!
  • Bankkártyája adatait, netbankja belépési adatait ne adja meg idegeneknek se telefonon, se e-mailben. A különböző pénzintézetek az ügyintézés során soha nem kérik az ügyféltől ezeket az információkat.
  • Ne bízzon ismeretlenek üzleti vagy befektetési ajánlataiban, legyen gyanakvó, főleg ha kiemelten nagy hozammal kecsegtetik!




Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: