Gondolatokból tettek – Így kezdődött a lovászpatonai sikertörténet

336

Lovászpatonán, a Táncsics utca végi fasor mellett egy évtizeddel ezelőtt még egy rendezetlen képet mutató telket találhattunk volna, rajta egy kis szerszámtárolóval, melyben korábban az iskola tankertjében használt eszközöket tárolták. Mára ez a terület teljesen más képet mutat, és a Lovászpatonai Feldolgozó és Kereskedelmi Start Szociális Szövetkezet lelkévé vált.

– Ezen a területen 2013-ban kezdődött a munka, akkor kaptunk először lehetőséget a közmunkaprogramban való részvételre. Akkor kezdtük művelhetővé tenni ezt az 1,5 hektárnyi területet, amit előkészítettünk a következő évi vetésekre – mesél a kezdetekről Pintér Imre, a település polgármestere, aki felidézte azt is, hogy amikor 2014-ben újra támogatást nyertek a közmunkaprogramban, elhatározták, hogy fóliasátrakat is építenek és a mára már elkészült épület tervei is akkor fogalmazódtak meg. Így kezdődött el az a munka, ami egy zöldség- és gyümölcsfeldolgozó üzem és termelőegység létrehozását célozta.

A gondolatokat tettek követték és mára megépültek a fóliasátrak, melyekben paprikát és paradicsomot termesztenek és hosszú évek munkájával megépült az épület is, melyben raktároznak, gombát termesztenek, illetve itt kapott helyet a Lovászpatonai Feldolgozó és Kereskedelmi Start Szociális Szövetkezet zöldség- és gyümölcsfeldolgozó kisüzeme is, melynek termékei mára ismertté és kedveltté váltak a lovászpatonaiak és a környékbeliek számára is.  

A papesvideke.hu oldalon megjelenő valamennyi írást és képet szerzői jog véd. A cikkek és képek üzleti célú felhasználása kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető a szerkesztoseg(kukac)papaimediacentrum.hu címen. Megértésüket köszönjük!