Ej, mi a kő tyúkanyó… Lám csak, mézeskalács!

347
Fotó: Pintér Ádám

Alig kezdődött meg a tanév, a 10. osztályos mezős pék-cukrász tanulók közül hárman máris versenyen vettek részt. A hétvégén rendezték meg Győrben a 20. Euroregionális Kenyérfesztivál és Kézműves Találkozót. A Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Kézműipari Tagozata által szervezett rendezvény egyik kísérőprogramja a pék- és cukrászképzésben részt vevő nappali tagozatos diákok számára meghirdetett díszmunkaverseny, melynek témája a kétszáz éves Petőfi-évforduló volt.

A Kisalföldi Agrárszakképzési Centrum Batthyány Lajos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium az idei évben is nevezett a megmérettetésre, ahol az iskolát az Englert Gábor, Buzdor Anna, Puli Dóra összeállítású csapat képviselte.

Mesterházi Bálint, a diákok szakoktatója a Médiacentrumnak elmondta, az idei évben is mézeskalácsalapra készítették el díszmunkájukat, melyen egy Petőfi-idézetet jelenítettek meg. Emellett készítettek egy háromemeletes tortát is, melyet szintén Petőfihez kapcsolódó motívumokkal díszítettek. A szakoktatótól megtudtuk azt is, a gyerekeknek nagyon sok ötletük volt a munkafolyamat során, így teljes mértékig közös munka eredménye az elkészült alkotás, mellyel a negyedik helyezést érte el a csapat.

Puli Dóra, a csapat egyik tagja úgy fogalmazott, nagyon büszke arra, hogy mindenki a maximumot nyújtotta a verseny során, mindenki hozzájárult a munkához, és így készülhetett el a Petőfit idéző mézeskalács.

A papesvideke.hu oldalon megjelenő valamennyi írást és képet szerzői jog véd. A cikkek és képek üzleti célú felhasználása kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető a szerkesztoseg(kukac)papaimediacentrum.hu címen. Megértésüket köszönjük!