Jó szelet fogtak ki a refisek

105
Fotó: Pápai Református Kollégium Gimnáziuma és Művészeti Szakgimnáziuma

Nagyszerű eredményeket értek el a Pápai Református Kollégium Gimnáziuma és Művészeti Szakgimnáziuma tanulói a Balatonmáriafürdőn és Tatán rendezett vitorlás versenyeken. Sztankula Ágnes, Sztankula Márton és Kardos Levente két dobogós és több pontszerző helyet ért el.

A diákok a fonyódi Vagabund Vitorlás Sportegyesület színeiben versenyeznek már évek óta, a junior korosztály részére meghirdetett O’pen Skiff hajóosztályban – adta hírül az intézmény közösségi oldala. Az O’pen Skiff egy könnyen sikló hajó, amely élmény alapú vitorlázást ad a gyerekeknek. Versenyei izgalmakban, különböző technikákban és gyors futamokban gazdagok, rendkívül látványos megoldásokkal tarkítható programoknak ad lehetőséget. Ilyen például a „Végzet Kapuja”, amely alatt 45 fokos szögben megdöntött hajóval tudnak csak áthaladni a versenyzők. Márton és Levente nyáron részt vett a franciaországi Carcans Maubuisson városában megrendezett O’pen Skiff Világbajnokságon, ahol nagyszerűen helytálltak és millió élménnyel gazdagodtak. Ágnes és Márton augusztus elején a Csehországban zajló Európa-bajnokságra is kvalifikált, sajnos a vitorlázáshoz kedvezőtlen időjárási körülmények miatt keveset tudtak versenyezni, a futamok nagy részét törölték.

A balatonmáriafürdői versenyen O’pen Skiff kategóriában U17-es korosztályban Márton összetett harmadik, Levente hatodik lett. A Tatai-tónál rendezett ranglista bajnokságon is ők ketten indultak, Márton harmadik, Levente hetedik pozícióban végzett. 

A papesvideke.hu oldalon megjelenő valamennyi írást és képet szerzői jog véd. A cikkek és képek üzleti célú felhasználása kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető a szerkesztoseg(kukac)papaimediacentrum.hu címen. Megértésüket köszönjük!