Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KULTÚRA

Nagysikerű vetítés az Alzheimer-világnapon

papaesvideke.hu | 2022.09.22.

A filmkultúra sokoldalúságára és társadalmi kérdésekben betöltött, pótolhatatlan szerepére hívta fel a figyelmet Az apa című filmdráma iránti kiemelkedő érdeklődés tegnap este. A Jókai Mór Művelődési Központ filmklubjának Alzheimer-világnap alkalmából szervezett vetítésére közel százan voltak kíváncsiak, így az esemény remek példaként szolgált a nagyközönség mélyebb alkotások iránti igényére. Az időskori demencia témája sokunkat érint közvetlenül vagy közvetve, Az apa pedig igyekszik egy járatlan úton közelíteni a betegséghez, tökéletesen illeszkedve a HATTÓL NYOLCIG egyszerre szórakoztató és tartalmas filmeket felvonultató kínálatába.  

– A HATTÓL NYOLCIG valójában egy kultúrmisszió. Nemcsak abban vagyunk elkötelezettek, hogy a filmet, mint kulturális értéket közvetítsük, igyekszünk párbeszédet is kialakítani a művészet segítségével. Az apa című drámával arról, hogy egy betegségét egyre súlyosabban megszenvedő, idős ember friss, átélésre ösztönző nézőpontja milyen érzésekkel gazdagít minket. Ez a film megható, elfogadásra ösztönző empátiával mutatja be az időskori demenciát, egy pillanatig sem elfeledkezve az élni akarásról és a hétköznapok szépségeiről. Az Alzheimer-világnapon mi ezzel a vetítéssel szerettük volna ráirányítani a figyelmet arra, hogy együtt vagyunk ebben a mindannyiunkat – közvetlenül vagy közvetve – érintő állapotban, ennek eszközéül ezúttal a filmet választottuk – hangsúlyozta Cseh-Müller Orsolya közművelődési szakember.

A filmklub ősszel folytatódik, a részletekért érdemes csatlakozni a Hattól Nyolcig közösségéhez – tette hozzá a kulturális szakember. 


  • Friss hírünk
    Videó
    Pápa TV híradó

    Híradó 2024.03.28.

    A legfontosabb hírek a városból.

    Elolvasom »
    Követés:



Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: