Eb részvételt ért a debreceni siker

167
Fotó: Griff SE

Sikerrel kvalifikálta magát a novemberi, szófiai U20-as karate Európa-bajnokságra a Griff SE sportolója, Bóka Viktória. A fiatal karatéka Debrecenben vívta ki a jogot a kontinensviadalon való részvételre, ahova egyik esélyesként utazik.

A Hódos Imre Rendezvénycsarnok adott otthont az idei Debrecen Kupa nemzetközi kyokushin karate eseménynek, ahová Magyarország, Szlovákia, Románia és Horvátország negyvenhárom egyesülete 328 nevezést adott le. A Griff SE karatékája, Bóka Viktória két mérkőzést vívott, mindkettőt két percen belül fejezte be – mesélte Szalóki Sándor, az egyesület vezetője.

– A felkészülés során a legnagyobb hangsúlyt az erőállóképességre fektettük, emellett technikai edzések voltak. Viki mindkét ellenfele debreceni volt és nagy örömünkre mindkettőt két percen belül bírói döntéssel győzte le. Jobbára rövid ütésekkel operált, belharcban dolgozott, viszont keveset használta a lábát, erre igyekszünk odafigyelni a hat hetes felkészülés során. Tavaly Romániában harmadik lett az Eb-n, kíváncsian várom, hogy idén mire lesz képes, formája alapján akár egy első hely is összejöhet – bizakodott Szalóki Sándor, aki elmondta, október 1-jén a Pápai Sport Centrumban ünneplik az egyesület negyvenéves fennállását.

A papesvideke.hu oldalon megjelenő valamennyi írást és képet szerzői jog véd. A cikkek és képek üzleti célú felhasználása kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető a szerkesztoseg(kukac)papaimediacentrum.hu címen. Megértésüket köszönjük!