Tizenhét érmet szereztek a légtornászok

177

A Magyar Országos Rúd- és Levegősport Kupáról öt arany-, egy ezüst-, egy bronzéremmel, valamint a legeredményesebb egyesületnek járó különdíjjal tért haza a Pápai Cirkuszművészeti Egyesület.

2018-ban alakult a jelenleg közel 40 főt számláló egyesület, melynek fő profilja a levegőakrobatika, emellett az érdeklődők az előadóművészet több ágával (levegő- és talajakrobatika, akrobatikus tánc, zsonglőrködés) is megismerkedhetnek, melyeket rendezvényeken, versenyeken mutathatnak be a nagyközönségnek. És ha már versenyek: októberben két komoly megmérettetésen is kimagaslóan szerepeltek a légtornászok, előbb az AirFest Pole Show & Aerial Art Championship-en, majd a Magyar Országos Rúd és Levegősport Kupán.

– A Fővárosi Nagycirkuszban amatőr és profi kategóriában, egyéniben és párosban összesen kilenc tanítványunk lépett színpadra – mesélte Kocsis Károly, az egyesület vezetője. – Profi karika szóló kategóriában Orovecz Gréta első helyezést szerzett, aki Ihász Bojanával párosban is a legjobbnak bizonyult. Szintén a profik között egy korosztállyal feljebb Botos Natali harmadik lett. Testvérét, Botos Emilit amatőr karika szóló versenyszámban a dobogó legmagasabb fokára szólították, ahogy a junioroknál Papp Virág Napsugárt is. Somogyi Iringó szólóban ezüst-, Molnár Cintiával párosban aranyéremmel gazdagodott. Vándor Annára is nagyon büszkék vagyunk, hiszen a második legjobb produkciót mutatta be, míg Molnár Cintia és Dobos Krisztina is kitett magáért, jutalmuk egy-egy bronzérem lett.

A 2020-es versenyszezon utolsó erőpróbája a Magyar Levegősportok Szövetség szervezésében megvalósuló Magyar Országos Rúd- és Levegősport Kupa volt, ami pápai szempontból nagyon gyümölcsözőre sikeredett. A rendezvényen hét érmet – köztük öt aranyat – akasztottak a pápai sportolók nyakába úgy, hogy legeredményesebb versenyzőjük, Orovecz Gréta nem tudott elindulni.

– Botos Emili, Dan Bettina, Botos Natali, Papp Virág Napsugár valamint Dobos Krisztina egyaránt első helyen végzett, Molnár Cintia és Somogyi Laura Iringó karika duóban második helyezést szerzett, utóbbi szólóban is felállhatott a dobogóra, harmadik lett. Ősszel nagyon szép eredmények születtek, bár nekem soha nem az érmek száma a mérvadó, nem is a verseny a legfontosabb, hanem az, hogy a lányok jól érezzék magukat az edzéseken és a színpadon, fejlődjenek, a maximumra törekedjenek – tette hozzá Kocsis Károly.

A Pápai Cirkuszművészeti Egyesület hamarosan új edzőterembe költözik, addig is kortól és nemtől függetlenül várja a sportág iránt érdeklődőket. Minden további információ az egyesület facebook oldalán kapható.

A papesvideke.hu oldalon megjelenő valamennyi írást és képet szerzői jog véd. A cikkek és képek üzleti célú felhasználása kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető a web(kukac)papaesvideke.hu címen. Megértésüket köszönjük!