Pápai fotók a Magyarország 365 fotópályázat közönségszavazásán

1333
Fotó: archív

Ötezer jelentkező 28 ezer képet küldött be a Magyarország 365 fotópályázatra az idei évben. A rangos kezdeményezés célja, hogy magas színvonalú fotók segítségével mutassa be Magyarország természeti és tárgyi értékeit, ünnepeit és mindennapjait, mindazt, amire a pályázók büszkék a hazájukban – tudtuk meg a Magyarország 365 fotópályázat zsűri elnökétől, Kaiser Ottó fotográfustól. November 15-én elindult a közönségszavazás, afotókra tehát november 15. és 29. között lehet szavazni a fotopalyazat.magyarorszag.hu oldalon.  

– A zsűri befejezte a munkáját, kiválogattuk a díjnyerteseket három kategóriában. A szakmai zsűri tagjai között volt Keleti Éva Kossuth-díjas fotográfus, Daróczi Csaba fotográfus, a 2019-es pályázat kategóriagyőztese, Földházi Árpád fotóriporter és Tassy Márk, a Magyar Természetjáró Szövetség igazgatója. A pályázatra közel 28 ezer szebbnél szebb felvétel érkezett. Mi kiválasztottunk minden kategóriából 50 képet, amelyekről úgy gondoltuk, hogy megfelelő színvonalúak ahhoz, hogy a közönség elé lehessen tárni. Ezek szimbolizálják a beérkezett nagy mennyiségű anyagot. A szavazók 152 képből választhatják ki azokat, amelyek leginkább elnyerik tetszésüket. A 152 kép között szerepelnek a díjnyertes képek is, szóval nem kizárt, hogy a közönség is a díjnyertes fotóra szavazzon. Úgy gondolom, ebben az idei, rendkívül nehéz időszakban igazán szép, hogy ennyire sok fotót küldtek be a pályázók, bizonyítva ezzel azt, hogy mennyire sok mindenre lehetünk büszkék országunkban – tudtuk meg Kaiser Ottótól, aki arra biztatott mindenkit, hogy keresse fel a pályázat honlapját, s szavazzon a számára leginkább tetsző fényképre.

Kaiser Ottó a városunkat ábrázoló fotókkal kapcsolatban kiemelte, gyönyörű felvételek érkeztek, nagyon örült, hogy több fotón is visszaköszönt szülővárosa, Pápa. A legszebb 365 fényképből fotóalbum is készül.

A zsűri elnöke hozzáfűzte még, szeretne Pápán egy fotográfiai műhelyt felépíteni. Reméli, jövőre, amint a vírushelyzet engedi, ismét tudnak konzultációt szervezni.

A közönségszavazásba bekerült Bolla Bernadett pápai fotográfus két sorozata is.

– A Tűzzel-vassal az Életképek kategóriába, míg az Egy jelkép visszatért az Épített és tárgyi örökség kategóriába került be. Kilenc képet küldtem be az Egy jelkép visszatért sorozatba. Ezek a felvételek az Esterházy-kastélyt és a gyönyörű kovácsoltvas kaput ábrázolják. A Tűzzel-vassal című sorozatom Csiszár Gyula kovácsmestert ábrázolja munka közben. Nagyon érdekelt Gyula munkája, ezért úgy gondoltam, lencsevégre is kapom – tudtuk meg Bolla Bernadettől, aki kiemelte, nagyon meglepte, s egyben örül is annak, hogy a zsűri közönségszavazásra  bocsájtotta a sorozatait.

– Rengeteg felvételből választották ki a képeimet. Azt gondolom, a közönségszavazás inkább a fotós népszerűségéről szól, mintsem a képek szakmai minőségéről. Megnéztem a többiek anyagát is, szerintem nagyon szépek, gyönyörűek a beküldött felvételek – tette hozzá Bolla Bernadett, aki elárulta, jó érzés látni a fotóit a pályamunkák sokaságában, s azt is, hogy más fotós mennyire más szemmel, más hangulatban és technikával dolgozott fel hasonló témát.

A papesvideke.hu oldalon megjelenő valamennyi írást és képet szerzői jog véd. A cikkek és képek üzleti célú felhasználása kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető a szerkesztoseg(kukac)papaimediacentrum.hu címen. Megértésüket köszönjük!