Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

Mesejáték a közlekedésbiztonságról

Babos Petra | 2022.09.22.

Az Országos Rendőr-főkapitányság Országos Balesetmegelőzési Bizottsága és a Magyar Biztosítok Szövetsége az idei évben is meghirdette a Biztonság hete elnevezésű programját. Az eseményhez a Pápai Rendőrkapitányság is csatlakozott, s több közlekedési akciót szerveztek a gyermekeknek. Volt zebraséta és közlekedési játék, illetve két nyugdíjasklubban is adtak balesetmegelőzési tanácsokat a szépkorúaknak.  Ma délelőtt a pápai és Pápa környéki első osztályos kisdiákokat várták egy közlekedésbiztonsági mesejátékra. A Jókai Mór Művelődési Központ színháztermében tartott előadáson közel 350 gyermek vett részt, akik a Zanzafix Társulat tagjaival együtt tanulták a közlekedés szabályait.

Császárné Elek Veronika címzetes rendőr alezredes, kiemelt megelőzési főelőadó a rendezvény kapcsán elmondta, a Zanzafix Társulattal már hosszú évek óta jó kapcsolatot ápol a Pápai Rendőrkapitányság.

– A Zanzafix születésnapja című mesejátékban Iványi Balázs író a történetbe szőtt bele hasznos közlekedési tanácsokat. A gyerekek a mesehősök tolmácsolásával megismerkedhettek az úttesten történő helyes átkelés szabályaival, a biztonsági öv és a gyermekülés használatának fontosságával, a láthatósági mellény életmentő szerepével, de szóba kerültek a kerékpár kötelező tartozékai és a vasúti átkelés szabályai is – tudtuk meg Császárné Elek Veronikától, aki hozzátette, a rendezvény az Iskola Rendőre Program keretein belül valósult meg.

Az előadás előtt a gyerekek egy rendőrautót is megtekinthettek. 





Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: