Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

Mint a nagyok – Szabályosan közlekednek a Nátuskerti ovisok

Pintér-Papp Eszter | 2022.09.22.

Ezekben a napokban a közlekedés állt a Nátuskerti ovisok tevékenységeinek központjában, a csoportok élete ezen a héten az autómentes nap köré fonódott, a mai délutánon pedig a szülőket is bevonták a programokba, családi délután keretében szerveztek különféle, közlekedéssel kapcsolatos foglalkozásokat.

Geszti Dóra, a tagóvoda vezetője hírportálunknak elmondta, a hét fontos célja volt a gyalogos, illetve kerékpáros közlekedés szabályainak megismertetése a gyerekekkel, akiknek a séták során és az óvoda KRESZ-pályáján is volt lehetőségük gyakorolni a tanultakat, de memóriakártyák és színezőlapok, valamint mesék, versek és mondókák is segítették az ismeretek elsajátítását.

A tagóvoda vezetője arról is szólt, hogy a gyerekekkel beszélgettek a közlekedés és a környezetszennyezés kapcsolatáról, a kerékpározás és a gyalogtúra egészségmegőrző szerepéről is, ezzel is szerették volna a gyermekek és családtagjaik szemléletét formálni.

Szintén a szemléletformálást célozta a ma megtartott családi délután, ahol a gyerekek nagy izgalommal fogadták az óvoda udvarára begördülő rendőrautót és Császárné Elek Veronika címzetes rendőr alezredes, kiemelt megelőzési főelőadót, aki interaktív foglalkozáson beszélt a gyermekeknek arról, hogy hogyan kell helyesen közlekedni, melyek azok a szabályok, amelyeket már nekik is ismerniük kell.

A foglalkozást követően az óvó nénik négy helyszínen várták a családokat érdekes játékokkal, így volt futókerékpárral, kerékpárral teljesíthető közlekedési útvonal, memóriajáték, közlekedési eszközöket csoportosító játék és közlekedésbiztonsággal kapcsolatos feladat is. Akik valamennyi feladatot teljesítették, tombolasorsoláson vettek részt.

Az óvoda hagyományaihoz hűen, a nap zárásaként a gyerekek, „mint a nagyok”, körbebiciklizték, kismotorozták az óvodát.  




Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: