Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - SPORT

52 csapat a megyei döntőn

Haraszti Gábor | 2022.09.23.

A Pápai Sport Centrum adott otthont a Veszprém Megyei Diáksport Egyesület Ügyességi és Váltófutó Csapatbajnokságának, ahol többek között Pápa, Veszprém, Balatonfüred, Tapolca intézményei képviseltették magukat.

Az egyesület célja a versennyel az volt, hogy népszerűsítse az ügyességi versenyszámokat az általános és középiskolákban, versenyzési lehetőséget biztosítson az atlétikasportág versenyszámait készség szinten elsajátító fiatalok részére, emellett fény derüljön arra, hogy az országos döntőn kik képviselhetik megyénket.

Előbb a III-IV. korcsoportosok között hirdettek győzteseket, a versenyszámok között súlylökés, magasugrás, távolugrás, kislabdahajítás, valamint 10×200 méter váltófutás szerepelt. A középiskolásokra súlylökés, diszkoszvetés, gerelyhajítás, magas és távolugrás, 4×1500, valamint 4×800 méteres síkfutás várt.

A versenyen mindössze két pápai intézmény vett részt, a Pápai Református Kollégium Gimnáziuma és Művészeti Szakgimnáziuma diákjai az általános iskolások között magasugrásban másodikak, távolugrásban negyedikek lettek. A középiskolásoknál magasugrásban első, távolugrásban második, svédváltó futásban harmadik helyezést ért el a refis csapat. A bajnokságon a Pápai SZC Jókai Mór Közgazdasági Technikum és Kollégium is elindult, mely a svédváltóban egy ötödik és egy negyedik helyet szerzett.

Az országos döntőt október közepén Kecskeméten rendezik.





Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: