Sporttal ünnepeltek a katolikus iskolások

425
Fotó: Pintér Ádám

A tanszerek helyét sportszerek vették át ma a Szent István Római Katolikus Általános Iskola diákjainak táskájában. Szent Gellért a katolikus iskolák védőszentje. A katolikus iskolában hagyomány, hogy Gellért napján vagy egy ahhoz közeli tanítási napon szentmisén vesznek részt a diákok, akik ezt követően különféle sportos programokon tehetik próbára ügyességüket. Mivel Gellért napja az idei évben hétvégére esik, a katolikus iskolában ma rendezték meg a hagyományos sportnapot.

Gombásiné Takács Gyöngyi, az iskola igazgatója a Médiacentrumnak elmondta, az is a Szent Gellért-napi hagyományaikhoz tartozik, hogy a közös szentmisén a negyedik osztályos diákok bemutatják a jeles szent életét. Az idei évben ezt a 4. b osztály tette meg, kis jelenetük nagy sikert aratott a hallgatóság körében.  

A katolikus iskolások a szentmise után, a sportnap keretében az iskolában, a sportcsarnoknál lévő sortpályákon és a Várkertben rendezett sportos programokon vettek részt. 

A papesvideke.hu oldalon megjelenő valamennyi írást és képet szerzői jog véd. A cikkek és képek üzleti célú felhasználása kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető a szerkesztoseg(kukac)papaimediacentrum.hu címen. Megértésüket köszönjük!