Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

Traktorok vonultak Nyárádon

Pintér-Papp Eszter | 2022.09.24.

Traktorok sorakoztak fel ma reggel a nyárádi Közösségi Ház előtt, ugyanis innen indultak vidáman integetve a Bitva-menti kultúrparti nyitóprogramja, a traktoros felvonulás résztvevői. A településen végighaladó 12 traktort útjuk során örömmel fogadták a nyárádiak, majd sokan indultak el a Közösségi Ház udvarára, ahol nem sokkal ezután megkezdődött az egész napon át tartó hagyományőrző forgatag.

– Ősszel több településen is tartanak szüreti felvonulásokat. Mivel nekünk szőlőhegyünk nincs, de nagyon sok gazdálkodó dolgozik Nyárádon, úgy döntöttünk, mi traktoros felvonulással köszöntjük az őszt – mondta el a Médiacentrumnak Pajak Károly polgármester, aki azt is elmondta, a mai hagyományőrző forgatag egyben a XII. Krumplifesztivál és az I. Lecsófesztivál is. – Szerencsére az idén nagyon jó krumplitermésünk van, ami ebben az aszályos évben meglepő. A lecsófesztivál ötlete azért merült fel, mert nagyon sok paprikát és paradicsomot termelünk, még most is folyamatosan szedjük, így most első alkalommal a krumpli mellett lecsófesztivált is szerveztünk. Örülök annak, hogy a faluban szervezett programjaink népszerűek, sokan eljönnek a rendezvényekre – mondta a polgármester.

A fesztivál programja a traktoros felvonulást követően a Közösségi Ház udvarán folytatódott, ahol elsőként a Pegazus Színház Kukurikú című zenés bábjátékát láthatták a családok, majd kezdetét vette a főzőverseny.

Délután 13 órától a népzenéé és a néptáncé lesz a főszerep Nyárádon, a színpadon egymást váltják a néptáncegyüttesek és a népi zenekarok.

A rendezvény különlegessége az écsi Cifra Műhely Cifra szoba kiállítása és Magvető népművészeti foglalkozása, de a nap folyamán lesz még népi kézművesvásár, sütisziget, Kerekítő foglalkozás és népi gyermekjátéktér is.

A Bitva-menti kultúrparti 20 óra után táncházzal zárul.     




Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: