Védőeszközök a kórháznak

1467
Fotó: Pintér Ádám

Ma délelőtt a Gróf Esterházy Kórház és Rendelőintézeti Szakrendelőben tett látogatást Takács Szabolcs kormánymegbízott, a Veszprém Megyei Védelmi Bizottság elnöke, aki a Médiacentrum kérdésére elmondta, a bizottság egészségügyi koordinációs tevékenységének keretében érkezett Pápára, ahol a kórház felkészültségéről, adottságairól egyeztetett dr. Töreki-Vörös Ibolyával, az intézmény főigazgatójával. A védelmi bizottság elnöke az egyeztetést követően a járvány elleni védekezést segítő eszközöket, 12 ezer darab szájmaszkot adott át az intézménynek.

A kormánymegbízott úgy fogalmazott, meggyőződhetett arról, hogy a pápai kórház felkészült a Covid-betegek fogadására is, és azt látja, hogy az egészségügyi dolgozók városunkban is emberfeletti munkát végeznek, melyért tisztelet és köszönet illeti őket.

Dr. Töreki-Vörös Ibolya köszönetet mondott a támogatásért és azért a háttérért, melyet a kormányhivatal a járvány elleni védekezéshez a kórháznak biztosít. A főigazgató hangsúlyozta, ahhoz, hogy ezt a járványt uralni tudják, nagyon fontosak ezek a kapcsolatok. Rámutatott, a betegellátás biztonságához elengedhetetlen, hogy a kórházban összeszokott, felelősségteljes egészségügyi dolgozói gárda és kisegítő csapat dolgozik együtt. – Az elmúlt időszak megmutatta, hogy képesek vagyunk arra, hogy a bajban összefogjunk és a betegellátás érdekében megtegyünk mindent. Az elmúlt egy hét nagy terhet rótt a kórházra, hiszen a tavaszi hullám idején intézményünk nem kapott szerepet a víruspozitív betegek ellátásában, így most találkoztunk először azzal a betegtömeggel, akik eddig más intézményben kaptak ellátást – emelte ki dr. Töreki-Vörös Ibolya.

Mint megtudtuk, a Gróf Esterházy Kórházban az elvárásoknak megfelelően elvégezték az intézményen belüli átstrukturálást a koronavírus-fertőzött betegek ellátása érdekében, így kialakult két olyan betegellátó egység, melyeket az aktív betegellátás más területeitől elkülönítetten tudnak működtetni. 

Dr. Töreki-Vörös Ibolya köszönetet mondott a kórház dolgozóinak, akik erejükön felül teljesítve, zokszó nélkül végezték az átalakításhoz kapcsolódó feladataikat.

A papesvideke.hu oldalon megjelenő valamennyi írást és képet szerzői jog véd. A cikkek és képek üzleti célú felhasználása kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető a web(kukac)papaesvideke.hu címen. Megértésüket köszönjük!