Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

Az őszt köszöntötték a lakótelepi napon

Babos Petra | 2022.09.24.

Az Őszköszöntő Lakótelepi Nap zárta az idei városrészi napok sorozatát, amelyre sokan kilátogattak. A külső-várkerti szabadidőparkban ma kora délutántól várták változatos programkínálattal a szórakozni vágyókat. A gyerekek kézműves-foglalkozásokon vehettek részt, ahol levélképeket készíthettek, de volt karikatúra-rajzolás, légvár, mászófal, fajátékok és lufihajtogatás is. Az Eatrend Magyarország jóvoltából  smoothie-ra várták azokat, akik a helyszínen biciklivel tekertek maguknak a frissítőből. A lakótelepi nap különlegessége a panelkutya-szépségverseny volt, melyre tíz kis kedvenccel neveztek a gazdik.

A színpadi programok sorát a Megafon Zenei Egyesület fiataljai kezdték, majd a Pápai Tiboróza Örömtánccsoport, a Honvéd Bajtársi Klub Vidám Nagyik Kórusa, az AForce1Tánc-Sport Egyesület, a Pápai Musical Stúdió és a Pápai Vadvirág Művészeti Egyesület tagjai szórakoztatták az érdeklődőket.

A megjelenteket dr. Áldozó Tamás polgármester köszöntötte. Mint mondta, aki néhány évvel ezelőtt a Külső-Várkertben járt, egészen más környezettel találkozott, mint amilyen most.

– Óriási kincsek birtokosai vagyunk, mert egy olyan városszéli, korábban használhatatlan részen szórakozhatunk most, mely csodaszép területté vált, ahol többek között ilyen nagyszerű rendezvényeket lehet tartani – mondta a polgármester, majd reményét fejezte ki, hogy mindenki, aki ellátogatott a rendezvényre, jól érezte magát, s kikapcsolódott.

A köszöntők után adták át az önkormányzat közösségfejlesztő projektje keretében meghirdetett közterületszépítő verseny díjait. A versenyt Somogyi Tibor és csapata nyerték. Ezt követően kihirdették az Őszköszöntő Lakótelepi Nap főzőversenyének nyerteseit is. Idén összesen nyolc lelkes főzőcsapat ragadott fakanalat, hogy gasztronómiai tudását bizonyítsa. A legjobbak a Felsővárosi Ínyencek lettek, akik lengyel húsos káposztát készítettek. A jótékonysági főzőversenyen befolyt 146.000 forintot az Időskorúak Szociális Ellátásáért Alapítványnak ajánlották fel a szervezők. 

Az átadókat követően Auth Csilla lépett színpadra, majd a rendezvényt késő estig tartó sátorbuli zárja.


  • Friss hírünk
    Videó
    Pápa TV híradó

    Híradó 2024.04.26.

    A legfontosabb hírek a városból.

    Elolvasom »
    Követés:



Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: